CULTURA

Una artista andorrana exposa sobre el temps a Barcelona

La mostra d'artistes emergents col·lectiva es pot visitar fins al 5 de gener

Marta Riva reflexiona sobre la importància del temps en la nostra societatMarta Riva

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'artista andorrana Marta Riva ha creat una col·lecció de quadres arran de la pandèmia i experiències viscudes titulada Tempodesprés de quinze anys de silenci artístic, segons informa en un comunicat. La pintora emergentva realitzar els seus estudis artístics a l'Escola oficial d'arts aplicades i oficis artístics "Llotja", a Barcelona (Estudis Superiors), l'any 1983.

Especialitzada en esmalts al foc, també graduada en arts aplicades s’ha dedicat a la restauració de peces i la seva dedicació la dut explorar en l'àmbit de les joies i orfebreria aplicant esmalts. Durant aquests últims anys s'ha dedicat a dissenyar per a la publicitat. I l'any 2019 comença el seu viatge en la creació de la seva primera col·lecció d'obres amb tècniques mixtes: Tempo.

L'obra prové del seu origen familia, una família de rellotgers, el qual fa que tingui en la seva possessió moltes peces de rellotges antics, cucuts, i el record del tic-tac. Això la fa reflexionar sobre la importància del temps en la nostra societat i es posa en mans de la seva tècnica i creativitat en un moment on la societat està esperant a casa que passi el temps, el confinament, etc. El resultat és aquesta exposició de 20 peces sobre el temps.La tècnica que utilitza per a aquest projecte és mixta, incorporant sobre el llenç, les peces antigues dels rellotges i altres materials is'atreveix amb materials més industrials com el ciment o el ferro, segons informa l'artista.

Així, el novembre la Galeria d'art Patricia Cancelo situada a Travessera de Gràcia de Barcelona es va interessar per la col·lecció de l’artista andorrana que es pot visitar fins al 5 de gener de 2023. Es tracta d'una mostra col·lectiva de sis artistes emergents entre els quals hi trobarem set peces de Riva.

tracking