Pistes

Les estacions reben 407.000 esquiadors durant el Nadal

L'afluència se situa un 3% per sota de la de les festes de l'any passat

Esquiadors a punt de marxar, a la zona del Tarter.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Les estacions de Grandvalira Resorts han rebut 407.000 esquiadors durant les festes nadalenques, que representen un petit descens del 3% en comparació amb les xifres registrades fa un any, quan es va arribar als 420.000, segons informa el domini en una nota de premsa aquest migdia. La valoració de les dades és "satisfactòria" i es destaca que Andorra "es referma un cop més com una de les destinacions principals escollides per passar les festes i afronta les properes setmanes amb bones previsions de visitants, principalment provinents dels mercats internacionals". Grandvalira recalca que tot i la falta de fortes nevades les estacions del país "han estat les que millors condicions han presentat del Pirineu".

Els esquiadors s'han repartit en 298.000 a les pistes de Soldeu-el Tarter i Pas de la Casa-Grau Roig, 73.000 a Pal Arinsal, per sota de l'any passat però amb més despesa per client "que ha crescut notablement", indica el comunicat, i 36.000 a Arcalís. Les dades del domini ordinenc sumen en el que va de temporada una pujada de clients del 60% en comparació a la temporada anterior "degut a les bones condicions i als tancaments que van perjudicar-la a l'inici de l'hivern passat".

Grandvalira Resorts assenyala que la mitjana diària d'esquiadors ha estat de 19.830 amb un màxim d'afluència de 32.234 persones registrat el 28 de desembre. El director general, Juan Ramon Moreno, ha manifestat que "la previsió per a la resta del gener i de la temporada és molt bona, per la qual cosa esperem continuar rebent un nombre d'esquiadors similar al de la temporada passada, que va ser excepcional" i destaca que s'esperen nevades imporants per al 15 i el 16 de gener i que durant la primera setmana del gener han millorat les condicions "amb algunes nevades febles i temperatures baixes que han permès produir una mica de neu de cultiu".

El domini ressalta que les activitats organitzades pel Nadal han tingut molt bona acollida a les tres estacions i que els establiments de restauració i les escoles d'esquí han funcionat pràcticament al 100%. I subratlla que les propostes musicals a L'Abarset han aplegat unes 4.300 persones en tres jornades.

tracking