Balanç anual

Protecció Civil es va activar en dinou intervencions el 2022

El cos ha actuat en vuit ocasions per riscos meteorològics, vuit per riscos naturals, un per riscos tecnològics i cinc per altres casos

Alberg provisional a l'escola andorrana d'OrdinoSFGA/JAViladot

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El departament de Protecció Civil i Gestió d'Emergències va actuar en dinou intervencions el 2022, segons s'informa en el balanç presentat avui. Concretament, el cos s'ha activat en vuit ocasions relacionades amb riscos meteorològics, vuit per riscos naturals, un per riscos tecnològics i cinc per altres casos (com incendis o reallotjaments). En aquest sentit, afirmen que els avisos per tempestes han estat els fenòmens meteorològics més recurrents, seguit de vent. La majoria d'avisos taronja han tingut lloc al juny i agost.

En temàtica de formació, el departament ha continuat amb el projecte de formació a les escoles, amb un total de 2.793 alumnes d'entre 10 i 16 anys que han participat en els tallers de primers auxilis, nivologia, plans d'emergència o riscos naturals. A més, s'han fet campanyes de sensibilització a la població en general, relacionats en la seguretat a la muntanya hivernal, estival i riscos relacionats amb el foc. D'altra banda, el cos ha participat en més d'una seixantena de dispositius per a actes extraordinaris.

Durant el 2022 s'han coorganitzat tres simulacres, un d'allaus, un d'emergència sísmica i un de vessament d'hidrocarburs. Protecció Civil també destaca el desplegament estratègic de tres nous albergs provisionals situats al Centre Esportiu de Sant Julià de Lòria, a l'escola de segona ensenyança d'Ordino i a l'edificiPerecausde Canillo.

tracking