Violència de gènere

Govern atorga 41.300 euros a projectes d'igualtat

La ministra Pallarés ha presidit la reunió de la Comissió Nacional de Prevenció de la Violència de Gènere i Domèstica

Reunió de la Comissió Nacional de Prevenció de Violència de Gènere aquest matíSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Nacional de Prevenció de la Violència de Gènere i Domèstica (CONPVGD) ha celebrat avui la tretzena trobada per fer balanç de les dades del 2022 i les accions impulsades l'any passat. La reunió ha estat presidida per la ministra d'Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, i s'ha valorat "positivament" les formacions en violència envers les dones que s'han fet per a professionals de diferents departaments i ministeris susceptibles d'intervenir en casos de violència de gènere, segons explica el Govern en un comunicat. La trobada també ha valorat les subvencions per un import de 41.293,757 euros que s'han donat per a projectes d'igualtat d'empreses i organitzacions.

La CONPVGD ha fet també una valoració positiva dels tallers realitzats als centres educatius enfocats a la violència de gènere i l'assetjament escolar. I s'ha fet la previsió de les accions per al nou curs i la implementació del Pla de sensibilització per a la igualtat de gènere als centres educatius, indica el Govern.

La reunió ha abordat també el Pla per evitar la victimització secundària "que ha de servir per evitar que els diferents departaments susceptibles d'intervenir en casos de violència de gènere victimitzin i, per tant, es garanteixi una correcta intervenció", exposa el comunicat. L'últim punt de la trobada ha estat el desplegament de la Llei 6/2022 per a l'aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d'oportunitats i a la no discriminació entre dones i homes i la creació de l'Institut Andorrà de les Dones, assenyala el Govern.

tracking