policia

Els agents expedientats al Pas de la Casa es querellaran contra el cap

Els lletrats estan estudiant quins són els possibles delictes comesos

Una actuació policial.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els cinc agents de policia contra els quals es va iniciar un procediment per possibles irregularitats en el patrullatge al Pas de la Casa durant la pandèmia del coronavirus, i que posteriorment van ser exculpats, estan decidits a interposar una querella criminal contra el comandament, l’inspector major responsable de l’àrea de patrulles, que va impulsar l’expedient. Segons van explicar fonts relacionades amb el cas, els advocats dels agents estan encara estudiant en aquests moments quins seran els arguments de la querella criminal, així com els possibles articles que haurien pogut ser infringits pel comandament, que en tot cas podrien ser entre tres i cinc. Tot i això, la decisió d’acudir a l’àmbit penal està presa, després d’intentar que actués per aquesta mateixa via el ministeri de Justícia i Interior.

El ministeri es va limitar, però, a arxivar l’expedient obert en entendre que no s’havia fet un ús adequat de les càmeres de videovigilància instal·lades al despatx policial per demostrar que els agents havien posat en el full de ruta de treball que havien estat de patrulla quan en determinats moments van estar dins del despatx policial.

En aquest sentit, el Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d’Andorra (CFPA), la principal organització sindical que hi ha al col·lectiu policial, també va demanar que el ministeri anés més enllà de l’arxivament de l’expedient, tenint en compte que podia haver comportat l’expulsió del cos dels agents per una falta molt greu. I és que el sindicat entenia que un alt càrrec policial com el cap de les patrulles hauria de conèixer perfectament la Llei de seguretat pública, que hauria estat infringida en aquest cas amb el visionat de les imatges per a una finalitat il·lícita. Uns arguments que ara podrien ser utilitzats en la querella que finalment s’acabi presentant.

tracking