rEPORTATGE

Solidaritat amb Ucraïna

Antics alumnes de les escoles d’Andorra organitzen un concert per recaptar fons que es destinaran a comprar generadors elèctrics.

Els organitzadors del concert, durant la presentació.E.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un any més, els antics alumnes de les escoles andorranes es van reunir per retrobar-se en un dinar. Aquesta vegada, però, va ser diferent. “Vam comentar: tan bé que estem nosaltres aquí i els pobres ucraïnesos estan patint la guerra”, va explicar ahir l’empresària Rosa Pons. I amb aquesta reflexió va néixer la iniciativa d’organitzar una gala solidària “per aportar un granet de sorra a aquest país germà que tenim”.

“Dins el grup d’antics alumnes tenim l’honor de comptar amb els germans Claret, artistes internacionals”, va destacar Pons. Per això, es va apostar per un concert solidari, que se celebrarà el 17 de gener a les 20.30 hores al Centre de Congressos i portarà com a títol Units per Ucraïna. “Encara que siguem petits podem portar confort a la gent que pateix”, va reflexionar.

Amb els diners recaptats, els organitzadors esperen comprar generadors elèctrics destinats a la població que està patint els estralls de la guerra. Les entrades, que es poden comprar al web d’Andorra la Vella o al centre cultural la Llacuna, tindran un preu de 25 euros. A més, es podran fer aportacions comprant entrades de la fila zero, tal com va informar el cònsol honorari d’Ucraïna, Toni Zorzano, que també participa en l’organització de l’esdeveniment. “S’ha convidat les empreses andorranes a col·laborar i s’han obert comptes a les tres entitats bancàries del país.”

El concert oferirà l’ocasió de veure en directe el violoncel·lista Lluís i el violinista Gerard Claret. Un altre dels solistes inclòs en el programa és el pianista Enric Bartumeu, conegut amb el nom artístic de Kic Barroc. Completen l’oferta musical el també pianista Jordi Barceló al capdavant de la Grossband i les Swing Girls. La dansa hi serà representada per la ballarina ucraïnesa Maryna Len i la seva escola Soul Dance.

D’altra banda, Zorzano va informar que l’ambaixador d’Ucraïna a Espanya i Andorra assistirà al concert i es reunirà amb una empresa andorrana que vol participar en la reconstrucció d’Ucraïna. “No serà una donació, serà un negoci. Empreses del món s’adheriran a uns fons europeus.”

TOTS ELS REFUGIATS TENEN FEINA AL PAÍS

Tots els refugiats ucraïnesos amb permís de residència en edat de ser empleats “estan treballant”, segons va celebrar el cònsol honorari, Toni Zorzano, que va agrair que “moltes empreses ens han donat suport”. Segons va indicar, es tractaria “d’unes setanta o vuitanta persones, gairebé tot dones”, ja que la resta són “gent gran o nens que estan escolaritzats”. També va computar en una quarantena els ucraïnesos al país sota règim de turistes.

tracking