hi havia de començar a treballar a principi d'any

La incorporació de Chato a la policia queda paralitzada

El gabinet jurídic d’Interior està avaluant si el procediment s’ha fet correctament

Salustià Chato havia d'incorporar-se a la policia a principi d'any.arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salustià Chato s’havia d’incorporar a principi d’aquest 2023 a les noves funcions al cos de policia, concretament les de tècnic financer adscrit a l’àrea de policia judicial que s’encarrega de les investigacions relacionades amb blanqueig de capitals. Però l’ater­ratge de qui va ser secretari d’Estat d’Economia a l’edifici de la car­retera de l’Obac no s’ha produït i està paralitzat a hores d’ara. Segons van explicar fonts coneixedores del cas, el gabinet jurídic del ministeri d’Interior està comprovant que el procediment s’hagi fet correctament. Chato havia guanyat un edicte intern –obert només a personal de l’administració– convocat per cobrir aquesta plaça de caràcter tècnic al cos d’ordre.

Funcionari de carrera, Chato va ser el número dos del ministeri d’Economia durant uns quants mesos a l’arrencada d’aquesta legislatura i els anys precedents havia assumit la direcció de pressupost i patrimoni, al ministeri de Finances capitanejat per Jordi Cinca. El seu pas per la secretaria d’Estat va ser efímer –va ser destituït a mitjan setembre del 2019– després que el sumari del cas Cautxú –sobre suposades irregularitats comeses a la Federació de Futbol– va descobrir que havia cobrat per fer tasques arbitrals i que, per tant, havia tingut una altra feina retribuïda tot i ser treballador públic. Qui era el seu superior al ministeri i el va nomenar, Jordi Gallardo, va mantenir-lo inicialment en el càrrec defensant que es tractava d’una feina amateur coneguda i que no li havia impedit cap Govern anterior. Però malgrat comprometre’s amb el ministre a deixar de fer aquestes tasques amb l’ascens a secretari d’Estat –així ho va explicar Gallardo– ho va acabar incomplint i es va descobrir que havia fet d’observador arbitral en partits disputats a Irlanda del Nord sense comunicar-ho a l’executiu. I així va justificar el cap de Govern que se’l destituïa.

Chato ocupa la direcció tècnica del comitè d’àrbitres de la federació i celebrava el mes de desembre passat que Andorra tindrà dos àrbitres internacionals per primer cop. Quant al seu futur laboral, el canvi de funcions està en standby.

tracking