Montaner demana el suport de l'Institut dels drets humans per la querella de Costa

La consellera vol saber si el Greco considera públic un salari públic no publicitat

Carine Montaner.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera no adscrita,CarineMontaner, ha fet arribar una carta a la presidenta de l'Institut dels drets humans davant el seu processament penal per "presumpterevelació de secrets per uns salaris públics des de la polèmica del salari suplementari de Ferran Costa". Així, la líder d'Andorra Endavant, demana si l'Institut és coneixedor de si el GRECO considera públic un salari públic no publicitat.

En aquest sentit,Montanerexposa que es troba processada penalment amb un risc de presó i una inhabilitació com a política per haver presumptament revelat uns salaris públics que es troben al web del Consell General. En aquesta línia, la consellera assenyala quefins al2019 la Junta de presidents no va decidir publicar els salaris i dietes dels consellers. Una junta de la qual Ferran Costa n'és membre. El conseller que va presentar una querella contraMontanerper revelació de secrets "considerant que el seu salari era secret i que no era públic en aquell moment, ja queno estava publicat al web del Consell General".

Els fets, segons detallaMontanera la carta, es remuntenel marçdel 2020 arran d'un error humà de laCASSa través del qual es va adonar que "un president de grup parlamentari, sense dedicació exclusiva, podia percebre un salari suplementari via la dotació del seu grup parlamentari i cobrar més que un cap de Govern". Quan lasíndicava plantejar una reducció dels salaris dels consellers generals per ser solidarispel que fa ala Covidel junydel 2020, va ser quanMontanerafirma que va decidir parlar de l'assumpte amb els companys de la cambra parlamentària "en l'esfera estrictament política per impulsar un canvi de redactat del nou reglament del Consell general".

En aquesta línia, la consellera defensa que "tenint en compte el que havia vist per error de laCASS, tenia por que alguns grups parlamentaris poguessin compensar la reducció de salari pagat directament pel parlament amb la dotació opaca de grup parlamentaritot sentdiners públics. Tenia por que la iniciativa proposada per laSíndicade reducció de salari no fos real, perònomés de cara a la galeria amb unes possibles compensacions via les dotacionspúbliquesopaques. Volia evitar que alguns poguessin fer trampes i evitar una certa hipocresia parlamentària per respecte a la ciutadania com a representant del poble i defensora dels interessos del poble". Per això,Montanerassegura que la seva voluntat era que totes les forces polítiques de l'arc parlamentari treballessin juntes per rectificar el nou reglament del Consell General, aprovat al final de l'anterior legislatura. "Des del meu punt de vista, l'actual reglament deixava massa autonomia als grups parlamentaris per disposar dels diners públics. Hi veia un risc de derives important que calia modificar tots plegats. Per a mi, no podia ser que, en tota legalitat, una consellera o conseller general, president o presidenta de grup parlamentari tingués la possibilitat de cobrar, sense o amb dedicació exclusiva, més que unsíndicosíndica general, o que un cap de Govern o més que un ministre".

tracking