salut

El Govern ofereix un increment d'entre el 7% i el 10% als logopedes

El col·lectiu apunta que amb la proposta les tarifes quedarien com les del 2012

La reunió dels membres del Govern amb el col·lectiu de logopedes.SFGA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La reunió de dilluns passat entre representants del Govern i el col·lectiu dels logopedes va donar com a resultat una proposta per part de l’executiu sobre l’increment tarifari. Segons va explicar ahir la presidenta del Col·legi de Logopedes, Sara Fité, el Govern apujarà les tarifes entre un set i un deu per cent “de forma imminent”. En aquest sentit, Fité va valorar positivament la predisposició de l’executiu –representat pel mateix cap de Govern, Xavier Espot, el ministre de Salut, Albert Font, i la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla– per entendre el posicionament dels prestadors de serveis.

Tanmateix, la presidenta va explicar que la proposta inicial del col·lectiu era un increment del 30%, per tal de “recuperar tot el poder adquisitiu que hem perdut durant els darrers anys”. Així, Fité va apuntar que mentre les tarifes s’havien congelat els sous dels treballadors o els lloguers sí que s’havien anat incrementant. “Evidentment no van estar d’acord amb la nostra proposta i ens van proposar una revalorització d’entre el 7% i el 10% a partir de ja mateix”, va asseverar Fité. A més, l’oferta de l’executiu preveu deixar per escrit en el proper conveni amb la CASS que les tarifes es revaloritzaran segons l’IPC de cara al futur.

“No estem allà on volíem però estem disposades a fer un esforç, si és un 10% serà més fàcil assumir-ho”, va defensar Fité, que va remarcar que un increment del 10% implicaria que les tarifes, que ara estan a preus del 2005, passessin a situar-se en valor del 2012. En aquest sentit, la màxima representant del col·lectiu va afirmar que “legítimament demanàvem recuperar tot el poder adquisitiu que hem perdut”, però també va reconèixer que l’oferta del Govern podia ser assumible per part dels membres del col·legi, tot i que no va donar l’acord per tancat.

ACORD AMB EDUCACIÓ PERQUÈ NO ES CONSIDERI ABSENTISME LA VISITA AL LOGOPEDA

Un altre dels elements que es van tractar durant la reunió va ser la consideració d’absentisme escolar per part dels alumnes que han d’acudir a un logopeda durant l’horari lectiu. Segons va explicar Fité, la predisposició del ministeri d’Educació va ser total per solucionar aquesta qüestió i permetre que els alumnes puguin acudir a una sessió per rebre un tractament sense que es consideri absentisme. En aquest sentit, la presidenta del col·legi va destacar que va ser la mateixa ministra Vilarrubla qui va proposar, en una propera reunió, iniciar el procés de redacció d’un nou protocol per especificar en quins casos un alumnes podrà deixar els centres per rebre el tractament. “La voluntat és bona i ha de ser així, es va resoldre bastant ràpidament perquè tenim la mateixa idea que el ministeri d’Educació; els nens han de poder venir a rebre el tractament sense que sigui considerat absentisme escolar”, va remarcar Fité, que va destacar que “fins ara no hi havia cap problema”.

tracking