mercat immobiliari

Espot s'oposa a limitar segones residències i la inversió forana en habitatges

El cap de Govern afirma que la mesura no solucionaria la manca d’accés a l’habitatge

El cap de Govern, Xavier Espot, ahir a Escaldes.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, va negar ahir en declaracions als mitjans de comunicació que prohibir la construcció de pisos de segona residència i limitar la inversió estrangera en aquest mercat sigui la solució al problema d’accés a l’habitatge. El líder de l’executiu va assenyalar que en matèria d’habitatge no es poden prendre decisions “precipitades”, i va recordar que frenar en sec el creixement urbanístic afectaria negativament “un conjunt de petites i mitjanes empreses del sector que donen feina a molta gent”.

Espot va respondre d’aquesta manera al Raonador del ciutadà, Marc Vila, que dilluns, en la presentació de l’informe anual del 2021, va proposar desincentivar la segona residència en benefici de l’habitatge per a persones que viuen al país. Mesures com aquestes, va reblar Espot, “poden tenir efectes positius a curt termini i posar més habitatge a disposició dels residents”, però també “en poden tenir de negatius”, ja que frenar el creixement de la construcció limitant l’accés dels estrangers al mercat “perjudicaria el teixit productiu” que en depèn.

El líder de l’executiu va reconèixer, tal com va denunciar Vila, que hi ha casos de llogaters que són víctimes d’abusos per part de les immobiliàries i privats, tot i que va puntualitzar que són “una minoria que no representa tot el col·lectiu”.

El cap de Govern va defensar la feina que ha fet l’executiu en aquest camp, per exemple amb la creació de l’Oficina de l’Habitatge i la posada en marxa de diverses campanyes per informar els llogaters i els propietaris dels seus drets.

Al cap i a la fi, Espot va argumentar que l’executiu ha actuat, “sempre defugint les mesures maximalistes”, per solucionar el problema d’accés a l’habitatge. En aquest sentit, va citar les mesures adoptades pel Govern per millorar la capacitat adquisitiva dels ciutadans “més desafavorits” davant la inflació, “també en matèria d’habitatge”.

tracking