El Consell aprova el marc per permetre l'arribada del laboratori Grifols

Font afirma que les lleis “no tenen nom propi” i l’oposició critica “les presses”

Carine Montaner, en la sessió d'ahir.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El projecte de Grifols ja té marc legal per tirar endavant. L’aprovació per part del Consell General del projecte de llei de la recerca en biomedicina (amb el vot en contra de Carine Montaner i l’abstenció dels socialdemòcrates), així com la ratificació del Conveni d’Oviedo (aprovat per assentiment), “ha de permetre ajudar a diversificar l’economia posant l’atenció en un sector en creixement i punter”, va assegurar ahir el ministre de Salut, Albert Font, en seu parlamentària. Una regulació que per al ministre “no té nom propi” –amb relació al projecte que s’ha de tirar endavant a Ordino per part de la multinacional catalana–, sinó que és “la consecució d’un camí iniciat amb d’altres lleis i que no pretenem que sigui l’últim pas”. La visió tant del grup socialdemòcrata com de la consellera general no adscrita, Carine Montaner, va ser molt diferent. En tots dos casos van criticar “les presses” que havia tingut l’executiu per tirar endavant aquests dos textos en el tram final de legislatura. “Suposo que les presses estan lligades al projecte de Grifols”, va etzibar Montaner, la primera a esmentar el nom de la companyia. “Comparteixo la sensació amb les presses; no em sembla la millor manera de legislar pensar en una activitat concreta i no en tot l’àmbit de la recerca”, va remarcar la vicepresidenta del grup parlamentari del PS, Judith Salazar.

De fet, la socialdemòcrata va criticar que el text que es va acabar aprovant “és replicat d’una llei espanyola; per nosaltres és una llei a la qual li falta una pota, però entenem que és un text necessari perquè hi haurà un projecte de recerca que requerirà un marc normatiu”, va sentenciar Salazar. Des de la majoria, Sandra Codina va defensar que el projecte de llei “és un text més ètic que polític; és una llei avançada i modelable perquè no quedi obsoleta”. A més, la consellera demòcrata va recordar que el projecte de llei va rebre l’aval del Consell d’Europa.

+

Terreny a Ordino

El Consell també avala que el Govern pugui permutar amb el comú d’Ordino una parcel·la provinent de l’herència de Casa Rossell per millorar l’accés a l’escola andorrana.

Institut de les dones

El Consell va nomenar ahir Pilar Armengol com a membre de la comissió executiva de l’Institut de les Dones.

utraductors i intèrprets

Els grups per unanimitat també van aprovar la llei que regula les professions de traductor i intèrprets jurats, així com el col·legi professional del sector.

Tarifes de l’aqua

El Consell també va validar les noves taxes per finançar l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior.

tracking