REPÀS de L'ACTUALITAT

Virtus considera que hi ha massa intervencionisme per part de Govern

El grup d’opinió es va trobar dimecres amb Espot per abordar l’escenari preelectoral

Duró en una roda de premsa, el 2018.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, va mantenir dimecres passat un llarg dinar amb membres de Virtus Unita per recollir el parer d’aquest grup d’opinió sobre la gestió del Govern de coalició i, evidentment, per sondejar el seu posicionament pel que fa a l’orientació de vot.

Josep Duró, membre fundador de Virtus, va confirmar ahir la trobada i va deixar clar que no hi haurà consigna de vot “perquè no som un partit polític”. L’excònsol d’Ordino va admetre que han fet balanç de la gestió i que hi ha “coses bones i altres menys positives”. En aquest darrer paquet va censurar l’intervencionisme del Govern en la graella salarial, que permetrà als treballadors actualitzar els salaris per deixar de perdre poder adquisitiu. “En tots els països els governs negocien amb la patronal el salari mínim, però en cap cas imposen a les empreses els increments salarials al seu personal”, va indicar Duró. “Ens ha sobtat molt aquesta manera de procedir”, va afegir.

Virtus Unita també es mostra preocupada per l’acord d’associació amb la Unió Europea, ja que tem que el “missatge no està arribant als ciutadans i seria una tragèdia que en un referèndum Andorra digui no”. Va animar l’executiu a fer més pedagogia del que suposa aquest acord.

Això sí, l’excònsol va insitir que no volen ser un grup de pressió i que “com que estem en una democràcia donem el nostre punt de vista, positiu i negatiu”.

Duró també es va mostrar desconcertat per aquesta “pressa a aprovar tantes lleis al final de legislatura, pensem que només s’haurien de tancar les més importants”, i que els partits es posin en modus eleccions per apropar-se als electors i residents i fer arribar les seves propostes i escoltar les necessitats de la gent. També va mostrar la seva preocupació per protegir les institucions, començant pels coprínceps, Govern, comuns...

Per Duró, l’administració ha de funcionar “amb un diàleg permanent amb els actors socials i econòmics, i el Govern ha d’administrar, fer que el país funcioni”. Per això va reclamar més diàleg, per revertir el que considera “allunyament dels diferents executius dels electors i residents”. Els polítics han “d’estar sobre el terreny, escoltar, no fer només lleis”. I també trobades amb les associacions que siguin representatives per millorar la convivència, “sense que això suposi estar supeditat al que reclamin”.

tracking