rEPORTATGE
Cuina d'Andorra
Productors i cuiners del país participen en el congrés gastronòmic Madrid Fusión, on es podran desgustar productes locals i veure ‘showcookings’.
La cuina andorrana, d’alta muntanya, fa un pas més en l’àmbit internacional i viatja a la capital espanyola per participar al congrés gastronòmic Madrid Fusión.
L’esdeveniment va donar el tret de sortida ahir i Andorra s’hi va presentar amb la possibilitat de degustar els aliments de 14 productors locals del país, entre els quals destaquen la mel, els formatges i els embotits.
Però això no és tot. Quatre xefs del país participen enguany al congrés, protagonitzant dos showcookings a quatre mans. Avui al migdia, dos xefs amb estrella Michelin, Francis Paniego –assessor gastronòmic de l’Sport Hotel Hermitage– i Jordi Grau –xef d’Ibaya–, parlaran de la cuina d’alta muntanya. A la tarda serà el torn de Carles Flinch –xef de Can Manel– i Dolors Pal –xef de la Borda Raubert–, que faran una ponència sobre la gastronomia del Principat a través del temps. A més, el representant dels Productes Agrícoles i Artesans d’Andorra, Lluís de Juan, també s’ha desplaçat a Madrid.
El ministre de Turisme, Jordi Torres, i el director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, van destacar ahir que la presència del país “referma l’aposta dels darrers anys per consolidar la gastronomia andorrana com un referent turístic del nostre país, com amb l’Andorra Taste”.