obres públiques
El contracte de l'heliport, a punt
L’adjudicació es va publicar ahir al Butlletí Oficial, tot i que es va aprovar el 16 de novembre en consell de ministres
El Govern ha adjudicat la concessió de l’heliport nacional a la unió temporal d’empreses (UTE) formada per Heliand SAU i Helicòpters del Nord SL, l’única que va optar al concurs internacional que es va convocar, segons va publicar ahir el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA). L’adjudicació, per a un termini de 30 anys, va ser aprovada pel consell de ministres celebrat el 16 de novembre, però no ha estat fins ara, més de dos mesos després, quan ha sortit publicada en el Butlletí Oficial.
La raó que no s’hagi fet abans aquest tràmit, segons van explicar fonts de l’executiu, és que encara no estava tancada del tot la negociació del contracte entre les dues parts i també calia posteriorment l’autorització del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, per part del Govern, per a la firma amb l’empresa guanyadora del concurs. D’aquesta manera, ara només resta pendent, perquè aquesta infraestructura pugui tirar endavant, la signatura del contracte, que tindrà lloc en els propers dies.
La proposta presentada per a la construcció de l’heliport nacional als terrenys de la Caubella, a la Massana, comptarà amb un pressupost màxim previst de 7.627.034 euros per compensar els resultats operacionals negatius. El BOPA extraordinari publicat ahir especificava que en cas de resultats positius l’empresa abonarà un cànon d’entre el 10% i el 15%.
L’executiu va concretar en un comunicat que, tal com preveu el plec de bases, l’adjudicació va ser aprovada en una primera fase pel consell de ministres, i posteriorment el Govern i l’empresa “han tancat el contracte” sota l’autorització de signatura també del consell de ministres. El ministre de Presidència, Economia i Empresa plasmarà la signatura durant els propers dies i, posteriorment, oferirà una roda de premsa per exposar tots els detalls, segons s’indica.
Tot i avalar l’oferta, l’executiu ja va aturar l’estiu passat alguns dels elements previstos en el projecte inicial, com ara el complex hoteler i de restauració, en considerar que no era factible amb la legislació actual, si bé l’UTE podia proposar incloure altres activitats complementàries que s’adeqüessin a la normativa vigent. Aleshores, el ministre Gallardo va afirmar que l’eliminació dels bungalous previstos no afectava la viabilitat financera del projecte. La inversió proposada per l’empresa concessionària és d’uns nou milions d’euros, molt per sobre dels cinc que s’exigia, un aspecte que també va ser ressaltat pel ministre.