ute d'ambulàncies

Cessat un cap del transport no urgent per acusacions falses

El cap d’operacions és destituït per un vídeo en què es veu com amaga material

Els dos missatges que van rebre els treballadors.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El cap d’operacions de la unió temporal d’empreses Andorrana de Transport Sanitari (ATS) ha estat cessat del seu càrrec després que tant el SAAS com la mateixa empresa van verificar en un enregistrament d’una càmera com amagava en un armari material d’una ambulància després de demanar explicacions a uns treballadors que havien fet el torn de nit del 3 de gener.

Divendres passat es van reunir al despatx de presidència representants sindicals, de l’empresa, el SAAS, amb el ministre de Salut, Albert Font –el ministre Jordi Gallardo va excusar-se per motius personals–, i els directius de l’UTE van comunicar que el cap d’operacions havia estat cessat.

Els fets es remunten a la nit entre el 2 i el 3 de gener. Uns dies després el cap va enviar un missatge per WhastApp a un treballador en què li comunicava que els companys del torn de dia havien trobat a faltar “material imprescindible a l’ambulància”, i que s’havia deixat un temps de marge per si apareixia o bé decidien donar alguna explicació d’un fet del qual “a data d’avui tota la plantilla és coneixedora”. El directiu va donar un marge de 72 hores als treballadors de nit per fer arribar un informe amb les explicacions i al·legacions “abans de cursar els tràmits legals pertinents”. Segons fonts sindicals, membres del SAAS i de la concessionària van tenir l’oportunitat de visionar unes imatges captades per una càmera on es veia com aquesta persona agafava el material de l’ambulància i el deixava dins d’un armari.

La reacció de l’adjudicatària va ser immediata, i en un altre missatge el gerent va anunciar que el cap d’operacions havia estat cessat i que assumia les seves funcions una administrativa.

Les mateixes fonts van indicar ahir que la relació entre el personal i el cap d’operacions no era bona. “Sempre responia negativament quan se li demanava un canvi de guàrdia, un fet molt habitual”, van afegir les fonts, que es van queixar que les hores de més les computava com obligatòries “i no com a voluntàries”. Paral·lelament han estat readmesos dos treballadors en excedència de l’anterior adjudicatària.

tracking