La policia alerta d'una nova onada d'estafes per telèfon a comerços

Els delinqüents es fan passar per empreses de transport i demanen diners de manera urgent

Un agent de policia.SFP

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia va alertar ahir d’una nova onada de trucades telefòniques per estafar establiments comercials. L’anterior es va produir durant les festes de Nadal i en ambdues ocasions els estafadors segueixen el mateix modus operandi: els que truquen es fan passar per treballadors d’una coneguda empresa de transports i demanen diners de manera urgent per poder fer arribar la suposada mercaderia al comerç.

Aquestes trucades se solen fer des de números estrangers i els agents de seguretat van incidir en el fet que la majoria d’estafadors parlen “en castellà amb accent llatinoamericà”. A més a més, van assegurar que “es mostren molt convincents” durant les trucades i, abans de trucar, han recopilat informació dels empleats, dels llocs de treball i dels responsables de l’establiment per poder donar referències reals i fer més creïble l’engany.

Pel que fa al pagament que reclamen, el mètode que segueixen és diferent del que s’havia detectat fins ara. Últimament, els estafadors fan que el treballador del comerç tregui diners de la caixa per anar a comprar targetes de prepagament o targetes regal, i després demanar-ne els codis per bescanviar-les. Amb aquesta modalitat s’asseguren no deixar cap rastre.

La policia va demanar cautela als comerços del país, ja que aquest frau es va repetint de manera periòdica. Així, va recordar que si es rep una trucada d’aquest tipus no s’ha de fer cas de res del que demanin i s’ha de contactar amb els responsables de l’empresa per fer les verificacions escaients. A més a més, en cas de ser víctima d’estafa es recomana denunciar els fets immediatament i, de fet, aquesta nova onada ja s’han presentat diverses denúncies.

tracking