tribunal de corts

Condemnat per discriminació per dir “porronxo de mierda”

S’imposen sis mesos condicionals a l’acusat de proferir l’insult

La seu de la Justícia.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’entrenador de futbol acusat de proferir insults discriminatoris contra un tècnic rival ha estat condemnat a sis mesos de presó condicional i a pagar les costes processals de la causa però no haurà d’abonar indemnització al perjudicat. El Tribunal de Corts el considera responsable del delicte major de discriminació per injúria pública per raó d’origen en considerar acreditat que va etzibar al tècnic rival en un partit de categoria benjamina un “porronxo de mierda”, referint-se en to pejoratiu al seu origen portuguès. En canvi, la sentència feta pública ahir absol el processat del delicte menor de lesions doloses de què l’acusava la Fiscalia.

Els fets van succeir el març del 2019 en un partit de futbol-7 de categoria benjamina entre l’FC Lusitans i la UE Sant Julià, i es van desencadenar després que els primers marquessin un gol. L’entrenador dels lauredians –l’acusat– va dirigir-se a la zona rival i segons la víctima –l’entrenador del Lusitans– li va donar un cop de cap a l’ull i el va insultar amb, entre d’altres, “porronxo de mierda”. L’acusat va negar totes dues acusacions en el decurs de la vista i la seva defensa en va demanar l’absolució en argumentar que els insults no s’havien acreditat i que sobre la presumpta agressió existien dubtes. El lletrat va exposar que mentre que la víctima i l’informe policial apuntaven una agressió a l’ull dret, l’informe mèdic ho feia a l’esquerre i es va processar l’acusat per una lesió a aquest segon ull.

La Fiscalia ho va atribuir a un error material i va mantenir l’acusació, però el Tribunal de Corts considera que aquesta part dels fets no s’ha provat. En canvi, sí que dona credibilitat als insults que l’àrbitre del partit va assegurar que havia escoltat en una primera declaració malgrat que durant el judici va manifestar que no recordava amb exactitud què havia sentit. La picabaralla sí que va provocar que l’àrbitre expulsés l’entrenador lauredià aquell dia. Els fets van succeir el 16 de març del 2019 i es van jutjar a final del novembre passat. Ara l’acusat té quinze dies hàbils per recórrer contra la sentència.

tracking