Els darrers quatre anys

Dues societats han estat vetades per concórrer a edictes

El motiu són incompliments greus de contracte, com el que afecta el refugi de l’Illa

El refugi de l'Illa ha enfrontat el Govern i Saetde.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha contestat a una bateria de preguntes formulades per la consellera general no adscrita, Carine Montaner, que té com a rerefons el litigi entre Saetde i l’administració general per l’explotació del refugi de l’Illa, que ha derivat en el fet que la societat no pugui contractar amb cap administració pública durant tres anys. Tal com va avançar el Diari, els responsables de l’empresa havien iniciat contactes amb els grups parlamentaris per obtenir informació sobre la quantitat de societats afectades per sancions derivades d’incompliments de contracte en considerar que el càstig que se’ls ha imposat és desproporcionat.

I el contingut de la que ahir es va fer pública indica que en els darrers quatre anys “hi ha hagut dues societats afectades per una manca de legitimació per contractar amb l’administració pública” en relació amb la resolució ferma d’un contracte del ministeri de Medi Ambient. L’executiu indica que en només dos contractes –un aquesta legislatura i un altre la passada, tots dos amb Medi Ambient– s’ha constatat “l’incompliment d’una obligació principal”. El d’aquesta legislatura és el que afecta Saetde i el Govern apunta que es va resoldre el contracte perquè l’adjudicatari va abandonar el servei abans de la data de finalització, i que la decisió l’han avalat els tribunals.

LA DIFERÈNCIA

El Govern justifica la diferència entre incompliments relacionats amb la qualitat del servei o allò que dicta el plec de bases que poden ser objecte de sanció, “però que es poden solucionar”, amb l’aturada injustificada d’un servei que és motiu de resolució de contracte. En els darrers quatre anys s’han obert deu expedients per falles en el contracte d’obra o contracte de gestió de serveis públics (cinc corresponents al ministeri de Medi Ambient, quatre a Economia i un a Territori) i dos ja han derivat en sancions, un dels quals afecta Territori i l’altre, Medi Ambient. El de Territori fa referència a no respectar els terminis pactats.

tracking