El PS acusa el Govern de convertir el país en un “estat assistencialista”

Baró es mostra crític amb les ajudes atorgades per l’executiu en matèria d’habitatge

El secretari d'organització del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere Baró.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El secretari d’organització del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere Baró, es va mostrar crític ahir amb el Govern després de les declaracions de Xavier Espot durant la primera audiència ciutadana anual El cap respon. Baró es va posicionar en contra de les ajudes atorgades per l’executiu en matèria d’habitatge i el va acusar de voler convertir el país en un “estat assistencialista”. “S’enorgulleixen de totes les ajudes que han donat quan realment crec que aquí hi ha el problema. Al final, estem convertint un Estat del benestar, on cadascú pot viure del seu, en un estat assistencialista”, va expressar al Diari.

Seguint amb la problemàtica de l’habitatge, el membre del PS va afegir que no es resol amb inversió estrangera i que, al contrari del que defensava el cap de Govern, aquesta s’ha de limitar. Una opinió compartida per la consellera general no adscrita, Carine Montaner, que va apuntar al Diari que un altre dels punts claus en matèria d’habitatge és frenar l’especulació, controlar les residències secundàries i incentivar les empreses privades a invertir en habitatge social. “L’especulació és un dels problemes que ens han fet arribar fins aquí”, va opinar.

Durant la seva compareixença, Xavier Espot va tornar a repetir que el Principat compta actualment amb 6.200 pisos buits, dada enfront de la qual Baró va apuntar la necessitat de fer un registre de la propietat. Així mateix, Montaner va seguir argumentant que bloquejar la meitat d’aquests pisos seria una solució més que viable.

Finalment, Baró va defensar que “la manera de solucionar el problema de l’habitatge és un canvi de Govern”, alhora que va acusar Espot de fer un acte de precampanya amb els diners de la televisió pública durant la primera audiència ciutadana anual, emesa a RTVA.“L’únic que va fer va ser blanquejar unes polítiques de Demòcrates per Andorra que han provocat aquesta greu crisi a nivell de poder adquisitiu”, va sentenciar.

tracking