COMERÇ

Les vendes a grans superfícies disminueixen un 4,9% al novembre

El 64,6% dels treballadors eren dones, a diferència del 35,4% restant d'homes

Un supermercat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les vendes a grans superfícies han disminuit un 4,9% al novembre del 2022 respecte al mateix mes de l'any anterior, segons es desprèn de l'informe d'Estadística publicat aquest dijous. Així mateix, en comparació amb el mes d'octubre del 2022, l'índex de novembre experimenta un decreixement del 0,5%. En canvi, experimentauna variació positiva del 8,9% si es compara amb el mes de novembre del 2019, abans de la crisi sanitària.

La categoria d'alimentació va augmentar un 1,3% respecte al mateix període de l'any 2021, i els altres productes no alimentaris van disminuir un 10,3% més.En relació amb les economies de l’entorn, lavariació general anual se situa per sota de la xifra d’Espanya en un 5,5% i de la de França en un 4,1% (inclosos els carburants).

Pel que fa a l'índex d'ocupació de les grans superfícies comercials,van baixar respecte al mateix període de l'any passat un 1,9%. El 64,6% dels treballadors eren dones, a diferència del 35,4% restant d'homes, distribució que presenta una gran estabilitat durant els darrers dotze mesos. Respecte al mateix període del 2021, l'ocupació de les dones ha baixat un 0,3% i la dels homes ha augmentat un 0,6%.La jornada laboral del personal ocupat en les grans superfícies comercials al novembre del 2022 es distribueix entre el 93%, que té una jornada laboral a temps complet, i el 7% restant dels ocupats, que gaudeix d’una jornada laboral a temps parcial.

tracking