transport públic

“Sorpresa” de les empreses pel nou sistema de compensació

Coopalsa i Autocars Nadal afirmen que no hi ha hagut negociació

Un bus circulant.F.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les empreses del transport públic de viatgers van expressar ahir la seva sorpresa pel fet que el Govern anunciés, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, una nova fórmula per compensar-les pel transport gratuït. I és que, segons van explicar tant des de Coopalsa com des d’Autocars Nadal, el Govern els havia comunicat fa uns dies que demà tindrien una reunió amb el ministeri de Presidència on se'ls informaria d'una proposta concretai, posteriorment, s’iniciaria una negociació entre les parts per tancar un acord sobre aquesta qüestió.

No ha estat així i l’executiu va informar ahir que a partir de l’1 de febrer hi haurà un nou sistema de compensació “més equilibrat” per a aquestes companyies, a les quals se’ls abonaran únicament els viatges realment efectuats a un preu d’1,31 euros per trajecte. Fins ara el Govern compensava les empreses amb 30 euros per cada abonament mensual activat, independentment del nombre de viatges que fes l’usuari en un mes. I és que, segons va explicar ahir el ministre de Finances i portaveu, Cesar Marquina, de la prova pilot realitzada es dedueix que el 70% dels passatgers fan menys de 15 viatges mensuals.

El gerent deCoopalsa, GabrielDalleres, va manifestar que estava "sorprès" per l'anunci de l'executiu. "Vull pensar que el preu que volen aplicar és provisional", va afirmarDalleres, tot i que de moment no podia pronunciar si li semblava bé. "El cert és que no hi ha res pactat", va afegir. Per la seva banda, el director d'Autocars Nadal,BartumeuGabriel, va afirmar que "en cap moment ens hem assegut per parlar de la nova fórmula de compensació ni de la tarifa" i va considerar que "una vegada més, no només no s'ha consensuat res, sinó que ni tan sols s'hainformatles empreses abans de fer-ho públic".

En aquest sentit, en un comunicat enviat avui per ambdues companyies, remarquen que no discuteixen la voluntat de Govern de fer un canvi tarifari, però esperen poder conèixer en detall demà la proposta i "poder incidir-hi amb el suport de tècnics experts en cas de no compartir els criteris o càlculs presentats ahir de manera unilateral".

tracking