Marsol i Mortés descarten trencar amb SDP al comú

Els dos líders parroquials afirmen que l’acord de les formacions d’esquerres no tindrà afectació en els

Mortés i Marsol, en primer pla, en un acte de tots els cònsols.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els acords de govern d’Andorra la Vella i d’Ordino no perillen. Així ho van confirmar ahir els dos màxims líders comunals de Demòcrates, que van apuntar que, tot i el recent pacte entre Progressistes-SDP i el Partit Socialdemòcrata, no creuen que els seus vincles amb la formació liderada per Jaume Bartumeu s’hagi de trencar. En aquest sentit, el mateix líder progressista ja va apuntar en la roda de premsa per presentar “l’aliança socialdemòcrata” que els acords comunals no haurien de veure’s afectats per un moviment estratègic de caire nacional.

En aquesta mateixa línia, la líder comunal de la capital, Conxita Marsol, va explicar ahir que “no veig necessitat de trencar cap pacte”. De fet, Marsol, que segons fonts de DA consultades pel Diari molt probablement acabarà sent la número dos a la llista nacional taronja, va remarcar que “l’acord ha funcionat perfectament durant tres anys i estem molt contents, crec que el que volem tots és treballar per la parròquia” va defensar. Cal recordar que fa setmanes Marsol va ser una de les primeres líders demòcrates de la capital –conjuntament amb la ministra Sílvia Riva– a reclamar l’acord amb la formació de Jaume Bartumeu al·legant, precisament, que en el cas del comú d’Andorra la Vella la fórmula havia funcionat perfectament.

Per la seva banda, el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va coincidir amb la idea de mantenir intacte l’acord comunal. “No és una qüestió que haguem parlat, però crec que [l’acord entre el PS i SDP] no té per què tenir cap mena d’afectació en l’àmbit comunal”. va remarcar Mortés. Així, el líder ordinenc també va posar en valor el bon funcionament de l’equip de Govern durant tota la legislatura. “No hem tingut mai cap problema, ha funcionat sempre tot molt bé i no ha de deixar de ser així”, va remarcar Mortés, que va recordar que “una cosa és el pacte que es faci a nivell nacional i l’altre és el pacte específic d’Ordino”. De fet, el líder ordinenc va explicar que en l’àmbit comunal “és més un tema de persones i de gestió; per tant, si hi ha predisposició com hi ha hagut fins ara no hi haurà problema; el Consell General és més de política general i per legislar”.

On Mortés sí que va reconèixer més dificultats és en el fet que en les properes eleccions comunals es repeteixi la coalició de DA i SDP. “Potser serà més difícil, però encara falten dies per a les eleccions comunals i per ara no ens ho hem plantejat”, va asseverar el cònsol major, que va explicar que l’elecció del candidat demòcrata també serà clau en aquest sentit.

GUILLEM CASAL I JORDI JORDANA, TÀNDEM A CANILLO

El cap de gabinet del Govern, Guillem Casal, i l’advocat Jordi Jordana conformaran el tàndem de Demòcrates a la llista territorial de Canillo per a les properes eleccions generals, segons ha pogut saber el Diari d’Andorra. La de Canillo és una de les parròquies que a priori DA té assegurada i per això no es planteja un pacte amb qualsevol altra formació política.

tracking