tradicions

Riva commemora a Arles la distinció de la Unesco de les festes de l'os

La ministra Sílvia Riva a la festa de l'os d'Arles.govern

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, es va desplaçar ahir a la tarda a Arles per assistir a la festa de l’os de la població francesa. Es tracta de la primera de les festes gal·les després de la decisió de la Unesco d’inscriure la festa a la llista del patrimoni cultural immaterial. A Andorra, la primera va ser l’11 de desembre passat amb L’última ossa d’Ordino.

Riva va destacar la incorporació de les festes a la llista i també va remarcar que “contribuirà a revalorar les pràctiques del patrimoni cultural immaterial de les muntanyes i de les valls pirinenques, i a sensibilitzar les respectives poblacions de la importància de la salvaguarda de les pràctiques socials, dels rituals i de les festes”.

A l’acte també hi van assistir la delegada de la Unesco, Eva Descarrega; la directora de Patrimoni Cultural, Isabel de la Parte; el conseller de Cultura d’Encamp, David Cruz, i la cònsol menor i consellera de Cultura del comú d’Ordino, Eva Choy. També hi van prendre part Robert Lizarte i Helena Laza, del comú d’Encamp, i el president de l’Associació de Cultura Popular d’Ordino, Albert Roig.

tracking