SALUT
El director del SAAS demana una reunió amb el sindicat sanitari
Un representant sindical expressa la seva satisfacció “perquè el camí és el diàleg”
El director general del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Josep Maria Piqué, es reunirà finalment amb la branca sanitària de la Unió Sindical d’Andorra (USdA). Els representants sindicals havien demanat una reunió amb els responsables del SAAS en relació amb les problemàtiques laborals del personal, però no havien obtingut una resposta positiva i se’ls havia emplaçat a posar-se en contacte amb el comitè d’empresa. Això, sí, la branca sindical havia estat rebuda pel ministre de Salut, Albert Font, a qui van poder exposar quines són les seves principals reivindicacions.
Un dirigent de la branca sindical va expressar ahir la seva satisfacció pel canvi de posicionament de la direcció del SAAS, que va valorar molt positivament i, en aquest sentit, va manifestar que “no hi ha més camí que el diàleg”. “No hi ha cap tipus de confrontació”, va remarcar aquesta mateixa font, segons la qual aprofitaran la trobada per donar a conèixer a Piqué quines són les seves principals demandes.
La branca sindical de l’USdA s’ha mostrat molt crítica amb el funcionament del servei d’urgències de l’hospital perquè, segons el seu parer, no pot atendre els usuaris en les millors condicions en la situació actual perquè falta personal. “Creiem que no s’ha d’amagar el cap sota l’ala, sinó que hem de buscar solucions entre tots”, va dir el dirigent sindical. A més, el sindicat defensa que es deslligui al més aviat possible urgències del SUM per assolir un funcionament més òptim. Una altra reivindicació és que s’aboni el complement del pla de carrera, ja aprovat l’any passat. “Hem perdut un 30% del poder adquisitiu”, van recordar des de la branca sindical, i advoquen per un increment dels salaris, que veuen “desfasats”.
Aclarimwent del SASS
El SAAS va aclarir ahir que la dada de dos metges publicada a la informació sobre urgències es refereix a la zona de visites de baixa complexitat o gravetat. A la zona d’alta complexitat hi ha quatre metges en hora punta. Per tant, en total hi ha sis metges al servei d’urgències.
El metge del SUM és a la zona de baixa complexitat, i si ha de sortir a atendre una urgència extrahospitalària es queda un metge sol per atendre totes les visites de baixa complexitat, que poden representar fins al 60% o 70% de les visites totals.