'L'estafador de l'amor' accepta dos anys i tres mesos de presó

Va enredar una dona fent-se passar per andorrà i fill de propietaris d’una clínica

Cavallé, anomenat 'L'estafador de l'amor'.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Albert Cavallé, anomenat L’estafador de l’amor, va acceptar ahir a l’Audiència de Barcelona una pena de dos anys i tres mesos de presó per estafar prop de 70.000 euros entre el 2015 i el 2017 a cinc dones que havia conegut per xarxes socials. La Fiscalia i l’acusació particular li demanaven inicialment gairebé deu anys de presó, però la confessió, l’acord amb totes les parts i el retorn dels diners han fet rebaixar substancialment la condemna, que intentarà que no comporti l’ingrés a presó. Cavallé ja ha estat jutjat diverses vegades per fets similars, amb algunes condemnes i absolucions, però mai ha acabat ingressant a presó.

Segons va reconèixer, es feia passar en diverses xarxes socials de contactes per advocat, inversor, cirurgià o fill dels amos d’una coneguda clínica de Barcelona, per aparentar una gran solvència econòmica.

El maig del 2017, fent-se passar per cirurgià i fill de propietaris d’una clínica, va conèixer una dona. Va establir-hi relacions i li va dir que tenia nacionalitat andorrana. Li va explicar que tenia una gran quantitat de bitllets de 500 euros però que no els podia canviar. Per això, li va demanar 1.000 euros a la dona, que li va donar en efectiu després que l’home li ensenyés una captura de pantalla amb la suposada transferència per retornar-li l’import, operació que mai es va produir. Els dies següents, aprofitant que dormia a casa de la dona, l’acusat es va apoderar de 500 euros en efectiu que tenia a la bossa de mà. A més, va fer una foto del seu DNI i la targeta bancària. Amb les dades, va reservar una habitació d’hotel a Montjuïc per 303 euros, però la dona va detectar el frau.

El mateix maig va conèixer una altra dona per Badoo. Es va fer passar per cirurgià i fill dels propietaris d’una clínica. A causa de la feina i dels comptes bancaris deia que sovint viatjava al Panamà, i fins i tot va enviar un cor­reu a la dona amb una suposada reserva d’un vol privat. Quan va sorgir l’escàndol dels papers de Panamà va simular que no tenia efectiu. El 16 de juny la dona li va fer una transferència de 900 euros. Fins al 26 de juny, la dona li va fer diverses entregues d’efectiu, una de 40.000 euros, fins a un total de 49.900.

tracking