TELECOMUNICACIONS

Andorra Telecom no espera novetats sobre 'roaming' fins al juny

Nadal creu que “les negociacions van bé”, però reconeix que la situació s’ha alentit

La presentació del Saló del videojoc.M. R. P.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Andorra Telecom es va mostrar ahir més optimista amb la negociació amb la Unió Europea. Després que es mostressin dubtes des de la companyia, ahir el director general de la parapública, Jordi Nadal, va assegurar que “les coses amb la UE van bé”. Tanmateix, Nadal va apuntar que les negociacions “són lentes, ara sabem que fins al juny no hi haurà novetats”. Així, amb relació al possible final del sistema de roaming, Nadal va assegurar que “si per que caigui el roaming volem dir que els turistes no paguin ja hi estem d’acord”. En aquest sentit, el directiu va recordar que la parapública ja compta amb una trentena d’acords amb operadors francesos que permeten que els usuaris del país veí del nord no hagin de pagar per utilitzar les dades mòbils o fer trucades. “No cal esperar a l’acord d’associació perquè passi això”, va defensar Nadal, que va afirmar que és un element que depèn més de les companyies foranes que d’Andorra Telecom. Pel que fa a Espanya, Nadal va explicar que hi ha hagut converses amb diversos operadors però que no s’ha pogut assolir un acord per rebaixar l’impacte del roaming. “Espanya també està fent molts ingressos amb el roaming; nosaltres no podem marcar les seves tarifes.”

La previsió d’ingressos per roaming del 2023 és de 19 milions d’euros, mentre que el ingressos del 2022 van ser de 21 milions.

EL SALÓ DEL VIDEOJOC ESPERA UNS 4.000 PERSONES

Andorra Telecom, la Universitat d’Andorra i el comú d’Escaldes van presentar ahir la tretzena edició del Saló del videojoc. Una de les novetats d’enguany és que la ubicació de l’esdeveniment passa a ser el Prat Gran de la parròquia escaldenca, arran de les obres que s’estan duent al Prat del Roure. En aquest sentit, Jordi Nadal, director general d’Andorra Telecom, va explicar que “esperem unes 4.000 persones”, una xifra similar a les que es van registrar abans de la pandèmia, quan el volum d’assistents era d’unes 6.000 persones. D’altra banda, la Universitat d’Andorra aprofitarà el saló per promocionar les formacions que ofereix en matèria tecnològica.

tracking