immigració

Els contractistes d'obres diuen que compleixen la llei i volen que els controls continuïn

Els contractistes d’obres afirmen que compleixen la Llei de relacions laborals

Un edifici en construcció.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra (Acoda) va demanar ahir, a través d’un comunicat, que el Govern continuï treballant en el control de les empreses i dels permisos de treball autoritzats perquè no es produeixin possibles irregularitats laborals que perjudiquin els treballadors. Tot i que finalment ahir no es va celebrar l’anunciada reunió entre membres del Govern i la patronal de la construcció per problemes d’agenda, l’Acoda sí que va voler donar la seva opinió amb relació a les inspeccions a peu d’obra que està fent l’executiu aquests últims dies a través del departament de Treball, Immigració i la policia.

En aquest sentit, l’associació va expressar el seu “rebuig a tota situació de precarietat i il·legalitat en la contractació laboral, ja sigui en el sector de la construcció com en qualsevol altre sector”. Així mateix, l’entitat va recordar en la mateixa nota que les empreses que la integren, algunes arrelades al país des de fa més de cinquanta anys, compleixen la Llei de relacions laboral “i tota la legislació en matèria de prevenció de riscos i de seguretat social”.

L’Acoda també afirma que continuarà treballant per la professionalització del sector a través de les formacions i per garantir la seguretat i la salut dels treballadors, “un sector que recordem que representa prop d’un 20% del PIB de l’Estat i més d’un 13% de mitjana de la massa salarial estatal”. D’altra banda, l’associació es posa a disposició del Govern i de qualsevol altre organisme públic per a tot el que sigui necessari “per evitar tant l’intrusisme per part d’empreses no autoritzades, així com de males praxis laborals provocades per altres empreses”.

El Govern va anunciar que finalment per temes d’agenda de tots els participants la reunió que estava prevista per ahir tindrà lloc d’aquí a uns dies. La intenció de l’executiu és que en “dies” es tanqui la investigació que està en marxa en aquest àmbit.

tracking