educació
Registrats set casos d'assetjament escolar en el curs 2022-2023
El número de telèfon facilitat per denunciar casos d’assetjament ha rebut dues trucades
L’assetjament escolar continua sent una realitat i cada any se’n detecten nous casos. Durant aquest curs 2022-2023 (fins al gener del 2023) s’han registrat set casos d’assetjament a les aules. Dos dels expedients ja s’han tancat, i els altres cinc són oberts i en via de solució, segons informen les fonts governamentals.
El darrer curs 2021-2022 es van notificar un total de 21 casos, repartits entre els tres sistemes educatius que operen al país. El 80% d’aquestes denúncies feien referència a alumnes que cursaven segona ensenyança i la majoria de víctimes, el 60%, van ser del gènere masculí. Entre els tipus d’assetjament, el més comú va ser el verbal, seguit del físic, el ciberassetjament i l’exclusió social. Pel que fa als nous canals de denúncia dels quals disposen els estudiants i les seves famílies, aquest curs s’han registrat dues trucades al 743313 i dos correus de consulta a l’adreça inspeccioeducativa@govern.ad.
El ministeri d’Educació i Ensenyament Superior fa uns mesos que va posar en funcionament el número de telèfon 743313 per denunciar casos d’assetjament amb l’objectiu d’afegir un nou canal de comunicació que se sumen als ja existents: el diàleg directe amb l’escola, l’aplicació B-Resol i el correu electrònic inspeccioeducativa@govern.ad. Aquest curs, per ajudar a difondre el telèfon, en el marc dels tallers de prevenció de conductes delictives que du a terme la policia als centres de segona ensenyança, es reparteix un clauer als alumnes amb el número.
Per complementar aquestes dades, el darrer Observatori de la Infància –elaborat per Unicef i Andorra Recerca i Innovació (AR+I)– indica que el 25,4% dels alumnes de segona ense-nyança d’Andorra declara haver patit assetjament escolar alguna vegada a la vida, i el 3,8% assegura haver-ne patit alguna vegada el darrer any.