Canillo

Demòcrates és l'única candidatura a Canillo i lluitarà contra l'abstenció

La formació ‘taronja’ confia a mobilitzar el vot per a la circumscripció nacional

Demòcrates

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els demòcrates no comptaran enguany amb cap competidor a la circumscripció territorial de la parròquia de Canillo. Demòcrates per Andorra (DA) és l’única candidatura i el primer lloc de la llista l’ocupa l’excap de gabinet del cap de Govern Guillem Casal, mentre que el segon és l’exconseller Jordi Jordana. Els suplents són Meritxell Alcobé, Lluc Pol i Marion Claude. Ara bé, encara que Casal i Jordana ja tenen assegurat el càrrec com a consellers generals, el repte que afronta el partit és frenar un probable increment de l’abstenció.

“Aquesta situació en cap cas ens desmotiva”, assegura Casal. Explica que des del partit treballaran per tenir el suport necessari a la candidatura territorial, “encara que estiguem sols”, i per tenir-lo també a la llista nacional que encapçala Xavier Espot. “Hem de centrar-nos a explicar a la gent de Canillo el projecte que DA té per al conjunt d’Andorra i més independentment per a Canillo”, diu el líder de la formació taronja, sense negar que es tracta d’una situació excepcional “que no esperàvem”. Fa quatre anys, les eleccions van esdevenir un duel a tres bandes. DA, liderada per Meritxell Palmitjavila, competia amb d’Acord (d’A) i Andorra Sobirana (AS), i va guanyar amb el 66,27% dels vots.

UNA FORMACIÓ JOVE

El líder dels taronges manifesta que la campanya electoral gira al voltant de dos eixos principals. D’una banda, la problemàtica de l’habitatge i, de l’altra, la qüestió del poder adquisitiu. També hi ha altres mesures que volen tractar a llarg termini, com ara l’acord d’associació amb la Unió Europea o un nou enfocament del sistema de pensions. Així mateix, Casal presumeix de ser una formació amb gran protagonisme jove. “Comptem amb gent amb experiència, que ja ha ocupat responsabilitats polítiques, però també amb nova gent que pot aportar renovació i nou esperit”. En són un exemple els dos líders de la llista territorial de la parròquia: Jordi Jordana, que va ser conseller general del 2005 al 2008, i Guillem Canal, que passa de ser-hi a l’ombra de la política com a cap del gabinet del cap de Govern, a ser-hi al davant d’aquesta única candidatura.

Pel que fa al cens electoral, Canillo és històricament la parròquia amb menys electors. Aquests comicis superarà el nombre de les darreres, amb un total de 1.198 electors.

Fa 4 anys

tracking