'parlem-ne'

L'expresident de l'ACU afirma que la Llei del consum és obsoleta

L’habitatge va ser el “tema estrella” que Lluís Ferreira va tractar durant el mandat

Lluís Ferreira al plató de Diari TV.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“El consumidor és el gran oblidat del sistema polític a Andorra.” Així de contundent es va mostrar l’expresident de l’Associació Andorrana de Consumidors i Usuaris (ACU) Lluís Ferreira, en l’entrevista que Pietat Martín Vivas li va fer ahir al programa Parlem-ne, de Diari TV. En concret, Ferreira va criticar que la Llei andorrana en matèria de consum ha quedat obsoleta i que no preveu les garanties recollides en el marc legal europeu. “Tenim una Llei de consum que des de fa molts anys no contempla garanties”, va dir. I tot i que va admetre que Andorra es guia per les lleis europees, “no tenim cap element legal com a tal que ens obligui a complir-les”. Així doncs, va advertir que un dels reptes que haurà d’afrontar el pròxim president de l’ACU serà promoure la modificació de la Llei del consum d’Andorra.

Actualment, els mecanismes amb què compten els consumidors són dos. D’una banda, l’ACU i, de l’altra, l’oficina del consum de Govern. En aquest sentit, Ferreira va destacar que, tot i que l’associació no té potestat sancionadora, és important mantenir un “organisme independent que tingui coneixement per poder proposar mesures o control on pot ser necessari”. I va afegir que “algunes de les tasques que hem fet han estat en contra o davant d’administracions públiques”. Per això, va opinar que no tem que desaparegui de nou. “Crec que té força i gent suficient perquè algú la lideri i faci la feina.” Ara bé, va admetre que és difícil trobar persones que se’n vulguin encarregar perquè “és un lloc que no és amigable”.

Després de quatre anys de presidència, Ferreira va destacar que l’habitatge ha estat “el tema estrella”. Tot i això, va posar en relleu que “hem tingut sort que hi ha una normativa clara que protegeix els inquilins i que hem comptat amb el suport del Raonador del Ciutadà”. Sobre la presidència, va admetre que “ha estat una gestió dura. Ha sigut tornar a posar en marxa mecanismes que Andorra ja no tenia”. Així, va admetre que “la major part de les vegades ens hem emportat cops de porta i amenaces”.

tracking