Judici per una baralla entre jugadors de rugbi i 'motards' el 2015

Els fets van succeir fa vuit anys i el Ministeri Fiscal demana trenta mesos de presó per a un dels implicats per agressió a cops de martell

La seu de la Justícia.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts va jutjar ahir una baralla que va tenir lloc fa gairebé vuit anys. Concretament, la nit del 9 de maig del 2015. L’incident va ocórrer entre un grup de jugadors veterans de rugbi francesos i un grup de residents aficionat a les motocicletes, i es va saldar amb tres ferits i un acusat per un delicte major de lesions. El processat formava part dels motards i el Ministeri Fiscal l’assenyala per agredir un francès a cops de martell. Demana per a ell 30 mesos de presó i l’expulsió del país durant 15 anys.

La baralla va començar, segons coincideixen l’acusat i els testimonis, en un bar del centre de la capital. Els dos grups es van enfrontar, però va quedar en una anècdota. Ara bé, pels volts de les quatre de la matinada la policia i els bombers van rebre un avís per un altercat més greu a la plaça Mestre Joan Roure, també a Andorra la Vella. Quan van arribar, no hi havia rastre dels agressors. Només dels tres ferits, un dels quals presentava contusions al cap i al cos causades per un martell. Els ferits pertanyien al grup de francesos.

L’argument de la Fiscalia per acusar un resident del grup dels motards és que es van trobar restes del seu ADN al mànec del martell que es va utilitzar per agredir un dels jugadors de rugbi. Per la seva banda, el processat manté que el martell no era seu i la defensa argumenta que aquesta mostra d’ADN no té “cap tipus de valor probatori”. Alerten que van passar mesos des que van recollir la mostra fins que es va analitzar i que desconeixen “com i en quin estat” es van traslladar i conservar.

Basant-se en les fotografies, els enregistraments de la càmera de seguretat del carrer i el discurs dels testimonis –que ahir amb prou esforços recordaven el que havia succeït fa deu anys–, la Fiscalia manté que l’acusat és l’autor responsable d’un delicte major de lesions doloses. A banda dels 30 mesos de presó i l’expulsió del Principat durant 15 anys, sol·licita que el processat indemnitzi les víctimes, que van passar tota la nit al servei d’urgències de l’hospital.

Al suposat no valor de les proves genètiques, la defensa afegeix que les descripcions físiques que van donar en el seu moment els testimonis no coincideixen amb les que presentava l’acusat. Així mateix, afegeix que s’ha de tenir en compte que el resident fa prop de 30 anys que viu al país amb la seva família i no presenta cap antecedent penal, per la qual cosa demana una pena de 15 mesos de presó condicional.

PETICIÓ DE DOS ANYS CONDICIONALS PER LLOGAR UN PIS QUE NO ERA PROPIETAT SEVA

El Ministeri Fiscal demana dos anys de presó condicional i pagar una multa de 3.000 euros per a un home que va llogar un pis que no era seu. L’acusat va narrar durant el judici al Tribunal de Corts celebrat ahir que ell i la seva família havien estat vivint en aquell pis durant un temps, però que necessitaven marxar al país d’origen –el Perú– perquè tenien problemes econòmics. Així que va decidir fer creure a un conegut que el pis era de la seva germana i li va llogar per una renda mensual de 400 euros, que era el que ja pagava la família, més una fiança de 800 euros. El processat va reconèixer els fets des del primer moment i va assegurar que es penedeix dels seus actes. Va actuar d’aquesta manera perquè la família necessitava “urgentment marxar d’Andorra” i no passava per una bona situació econòmica. “No teníem ni per menjar”, va confessar. La part perjudicada, a la qual l’acusat va subllogar el pis que tenia arrendat, va reclamar durant el judici que se li tornin els 800 euros de fiança que va pagar. Abans de la vista oral, l’acusat va abonar 100 euros, ja que no té “recursos econòmics suficients per pagar més”. La defensa va considerar aquest fet com un atenuant i va sol·licitar rebaixar la petició de la Fiscalia a 12 mesos presó condicionals i a pagar els 700 euros que queden de la fiança.

tracking