afers exteriors

Un diplomàtic de carrera relleva Ros a l'ambaixada

El consell de ministres espanyol oficialitza el nomenament de Carlos Pérez-Desoy

Àngel Ros i Carlos Pérez-Desoy.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres espanyol va oficialitzar ahir el nomenament del nou ambaixador de l’estat veí del sud al Principat en substitució d’Àngel Ros. El relleu és Carlos Pérez-Desoy, un diplomàtic de carrera que actualment és cònsol general a Salvador de Bahia (Brasil). Ros deixarà el càrrec que ocupa des de l’agost del 2018, quan va ser nomenat pel primer govern de Pedro Sánchez. L’exalcalde de Lleida havia sol·licitat ser rellevat perquè ha arribat als 70 anys.

El nou representant diplomàtic del país veí del sud va néixer a Girona el 1962 i va ingressar a la carrera diplomàtica el 1989. Des de llavors, segons el currículum professional que recollia la informació difosa per la Moncloa, ha estat destinat a les ambaixades de la Xina, Jamaica, Cuba i Itàlia, i a la representació permanent davant les Nacions Unides, i ha estat cònsol general a l’Havana. També ha ocupat càrrecs al ministeri d’Afers Exteriors i ha estat professor universitari de dret diplomàtic, a banda de ser autor de diverses publicacions sobre aquesta matèria.

Ros va renunciar a l’alcaldia de Lleida –càrrec que havia ocupat durant 14 anys– per fer-se càrrec de l’ambaixada espanyola a Andorra l’agost del 2018, un parell de mesos després que el socialista Pedro Sánchez arribés al poder. Ros va substituir Manuel Montobbio.

tracking