cossos especials

La direcció elimina les guàrdies de 12 hores i resol el conflicte a bombers

La direcció elimina les guàrdies de 12 hores conflictives i es tanca la crisi amb els sindicats

Un bomber de servei.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tres sindicats del cos de bombers (SIBA, A118 i ABA) amenaçaven dimarts d’anar a la vaga denunciant les males pràctiques de la direcció. El conflicte l’havia encès la programació de guàrdies operatives de 12 hores. Els sindicats denunciaven que aquesta planificació s’havia fet de manera unilateral, creant indefensió i inseguretat jurídica. La crisi, però, es va donar per resolta ahir a la tarda després que la direcció i les organitzacions mantinguessin la reunió prevista. “La direcció es fa enrere respecte a col·locar guàrdies de 12 hores”, va explicar el president del Sindicat de Bombers (SIBA). El director del cos, Jordi Farré, va confirmar que s’havia optat per suprimir les que s’havien previst després de valorar que el que diu el reglament al respecte és interpretable. Farré va insistir, però, que l’afectació era “irrissòria”, que es tractava d’una mesura puntual de reforç i que en cap cas era una porta oberta a modificar l’estructura actual de les guàrdies operatives. La programació es podrà readaptar sense cap problema, va indicar.

El director del cos va voler insistir que tot plegat ha estat fruit d’un problema de comunicació i que el tarannà dels màxims responsables del cos continua sent “com sempre, consensuar el màxim possible”. Farré va posar en relleu que tant ell mateix com el director adjunt del cos, Jaume Sánchez, acumulen molts anys del servei al cos antiincendis i que “mai anirem en contra del col·lectiu”, i va indicar que el posicionament és que “24 hores és el més adient per a les guàrdies operatives”.

El president del SIBA va recordar que hi ha jornades diferents en funció de l’activitat que hagi de dur a terme el bomber, però que el torn de 12 hores per a guàrdies operatives “no és efectiu”. Els sindicats van donar el conflicte per resolt i Vilares va indicar que també s’havia acordat fer més àgils les comunicacions per evitar futurs malentesos d’aquest tipus.

tracking