jubilació

El fons de reserva recupera al gener part de les pèrdues de l'any passat

La rendibilitat a final de gener és del 2,83% i es recuperen part de les pèrdues del 2022

Jordi Cinca durant una compareixença anterior.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’any ha començat amb bon impuls als mercats financers i ha permès al fons de reserva de jubilació de la CASS recuperar part de les pèrdues d’un exercici tan convuls com el passat. Segons es va informar des de la parapública, la renda variable de l’Eurozona i dels Estats Units ha pujat prop d’un 9,6% i d’un 4,8%, respectivament, mentre que la renda fixa euro s’ha recuperat un 2,2%.

Això permet tornar als números verds, amb una rendibilitat dels fons del 2,83%, tenint en compte que els dotze mesos del 2022 la caiguda va ser del 4,18%. Les principals causes de les pujades, segons es precisa des de la CASS, han estat les menors dades d’inflació publicades i millors perspectives econòmiques, sobretot a Europa i la Xina.

“El posicionament d’inversió del FRJ és consistent amb l’estratègia i perfil de risc a llarg termini i la rendibilitat acumulada en els darrers 10 anys segueix sent superior a la inflació andorrana”, es remarca en la publicació, on s’informa de l’evolució mensual del fons. Al gener els actius sota gestió se situen en 1.533 milions d’euros, amb una rendibilitat acumulada de 244 milions.

Els actius (monetaris, renda fixa en euros i renda variable mundial) han registrat guanys. Les pèrdues de la guardiola de les futures pensions es van moderar en el darrer trimestre de l’any passat. Els màxims responsables del fons van manifestar que el 2022 estava sent un any excepcionalment difícil per als mercats financers, ja que totes les tipologies d’actius financers van baixar. En concret, segons les estadístiques, en els últims 100 anys només n’hi ha hagut tres amb rendibilitats tan negatives.

tracking