proposta d'avaluació de l'acompliment a l'administració general

El nou GAdA fixa 4 objectius per cobrar una prima cada 2 anys

El complement serà un percentatge de la mitjana salarial dels darrers dos anys del funcionari i no es consolidarà al sou

La ministra (ara en funcions) Trini Marín amb els sindicats de funcionaris.SFG

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Ja no es diu GAdA (gestió i avaluació de l’acompliment), sinó AvAc (avaluació de l’acompliment). Segons la proposta traslladada als sindicats i que aquests han esmenat, serà un percentatge de la mitjana salarial percebuda durant les 26 mensualitats en què dura una etapa completa d’avaluació. Es cobrarà segons els objectius assolits, que seran quatre. Si s’acompleixen tots quatre, es cobrarà la totalitat de la prima, tres suposaran el 75% i dos, el 25%. No hi haurà complement si el funcionari examinat està per sota dels dos objectius assolits. Les fites es definiran basant-se en el lloc de treball i en els projectes estratègics de l’administració general i impliquen quatre grans àrees: els objectius del Govern, els del departament, els de l’àrea i/o unitat i els individuals. Un cop resolta l’avaluació, la prima es cobrarà durant el quadrimestre següent a la finalització de cada etapa de dos anys. Una prima que no es consolidarà al salari.

L’executiu va traslladar la proposta als sindicats perquè hi fessin aportacions, que cada organització ha fet de manera individual. El sindicat de l’ense-nyament públic (SEP) ha informat els seus afiliats que una de les esmenes que hi ha introduït és que la prima es calculi no sobre el salari de cada treballador públic, perquè entenen que es podrien produir greuges ja que no tothom està situat a la franja salarial que li pertoca. Per tant, es proposa una prima preestablerta i fixa per a cadascun dels percentatges de l’acompliment.

Tenint en compte que el Govern ja està en funcions, no és clar el futur d’aquest reglament, que penja de la Llei de la funció pública i que inicialment es volia aprovar a final de l’any passat. En paral·lel hi ha el de la carrera professional, i tots dos han de configurar el nou sistema de retribució als funcionaris, que derivarà que la prima per antiguitat no es percebrà cada tres anys, sinó cada cinc. Els sindicats públics han convocat els sis caps de llista demà, dimarts, i els exposaran les reivindicacions laborals que tenen, incloses les referents a la gestió de l’acompliment.

El funcionament

La proposta és que tindran dret a l’avaluació de l’acompliment els treballadors que hagin superat el període de prova i tinguin una antiguitat mínima d’un any com a funcionaris. Cada any s’examinaran dos objectius, quatre durant l’etapa de dos anys. Han de ser reptes realistes, assolibles i mesurables, i els avaluadors seran secretaris d’Estat, directors i comandaments. També hi haurà examinadors secundaris, els qui treballin amb l’avaluat en projectes conjunts, per exemple. Un comitè avaluador, amb representació sindical, revisarà els objectius i una comissió d’arbitratge actuarà en cas d’incidències.

No es podrà sumar al cicle d’avaluació el treballador públic que superi els 120 dies naturals d’absència al lloc de feina per excedència, permisos no retribuïts, comissió de serveis o bé per jubilació o prejubilació. El resultat positiu de l’avaluació serà necessari per a la progressió dins la carrera professional, el negatiu impactarà en els mèrits a valorar en cas de participar en processos de selecció o de promoció interna.

CLAUS

1 Una etapa de dos anys i quatre fites

Cada cicle d’avaluació serà de dos anys. Els reptes es definiran basant-se en les directrius del Govern, les àrees i departaments i el lloc de feina de l’avaluat.

2 Prima en funció dels objectius assolits

Cobrarà la totalitat de la prima qui compleixi els quatre objectius, el 75% qui n’assoleixi tres i el 25% qui arribi a dos.

3 Incidència en la carrera professional

La nota percebuda en l’avaluació tindrà incidència en l’evolució de la carrera professional del funcionari.

tracking