any judicial

480 causes per conduir ebri en l'últim any

La memòria fiscal comptabilitza 70 imprudències relacionades amb accidents de circulació

L'acte d'obertura de l'any judicial amb el fiscal general, Alfons Alberca.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Les infraccions referides a la seguretat viària van motivar durant el darrer any judicial 548 procediments, fet que suposa que s’hagin incrementat en 83, és a dir, un 17,85%. D’aquest total de causes, 7 van ser diligències prèvies, i 544 sumaris per delictes menors, dels quals 3 provenen de diligències prèvies. 480 causes es refereixen a la conducció de vehicles sota la influència de begudes alcohòliques i 59 a la conducció sota la influència d’estupefaents, segons posa de manifest la memòria fiscal. Igualment, 8 causes responen a conducció temerària amb perill concret per a les persones i 1 a alteració de la seguretat en el trànsit.

Imprudències

D’altra banda, els delictes d’imprudència van motivar l’obertura de 104 causes penals, segons posa de manifest el mateix document, una xifra similar a la que hi va haver l’any precedent. Del total d’aquestes causes, 57 van ser diligències prèvies, 2 sumaris per delicte major, 40 per delicte menor, dels quals 2 provenen d’anteriors diligències prèvies, i 9 contravencions penals. Tal com s’exposa a la memòria donada a conèixer pel fiscal general, Alfons Alberca, atenent el tipus de resultat, es van registrar durant aquest període 4 amb resultat de mort, 97 amb resultat de lesions, 2 amb resultat de danys molt greus a un animal i 1 d’utilització temerària d’arma de foc.

D’altra banda, atenent el tipus d’accident, 3 es van produir en l’esfera laboral per conductes negligents o imprudents; tanmateix, es van comptabilitzar 70 accidents de circulació, 19 casos d’altres tipus d’imprudències, 8 imprudències per accidents d’esquí, 1 imprudència mèdica, 1 d’utilització temerària d’arma de foc i 2 de danys molt greus d’animal per imprudència. En relació a l’activitat, de la memòria fiscal es dedueix que s’han reduït les causes per imprudències en l’àmbit laboral, els accidents d’esquí, les imprudències mèdiques i altres tipus d’imprudències, i també que han augmentat els accidents de circulació i els danys molt greus d’animal per imprudència. En relació al tipus de procediment, cal esmentar una disminució de les diligències prèvies, constatant-se un augment dels sumaris per delicte major i per delicte menor, així com de les contravencions penals.

tracking