Treball

Les graelles dels nivells de l'administració central no rebaixaran els sous

Trini Marín recorda que no és obligatòria la participació del sindicat

Marín amb els sindicats de treballadors públics.SFGA / J. A. Viladot

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Administracions Públiques i Participació Ciutadana en funcions, Trini Marín ha assegurat que la redefinició de les graelles de nivells de l’administració central “en cap cas afectarà ni el sou ni el nivell actuals de cap treballador públic, per la qual cosa es manté també la projecció de carrera de cadascú”. La ministra ha afegit a la roda de premsa d'aquesta tarda que l'estudi ha conclòs i que els canvis s'aplicaran a partir del juny. Aquesta tasca va començar el 2020 i ha comptat amb el suport extern d'una empresa especialitzada en aquest tipus d'estudi.

Marínha respost a la denuncia del Sindicat del Personal Adscrit a l'Administració General (Sipaag). Martín ha recordat que la seva participació no es preveu al reglament d'organització i funcionament del comitè tècnic d'organització i gestió de la funció pública.

A la carta adreçada a la ministra en funcions d'aquest matí el Sipaag denunciava que "han identificat que ja s'han aprovat per Govern amb aplicació retroactiva" algunes de les mesures que es desprenen dels informes sobre les taules retributives de l'Administració general. El sindicat de treballadors públics demanava una reunió "amb caràcter d'urgència" a Marín perquè els informi sobre les conclusions de la revisió de graelles salarials que es va adjudicar a PWC i els lliuri "tot tipus de documentació amb l'objectiu de ser analitzada".

El col·lectiu de treballadors públics recalca que formen part del Comitè Tècnic d'Organització i Gestió "que han de ser degudament convocats a totes les reunions del Comitè, la qual cosa s'ha incomplert, privant-nos així de les nostres funcions i drets de participació i presa de decisions". I és que asseguren que tenen coneixement que "diversos ministeris han iniciat una ronda de reunions" per informar els empleats públics d'aquests departament de les conclusions de l'informe sobre les graelles salarials i per això sol·liciten a la ministra que "doni les directrius escaients perquè s'aturin de manera immediata aquestes reunions". La petició és perquè siguin informats abans els representants sindicals en el comitè que reclamen que s'ha de reunir ja que afirmen que han estat privats "indegudament" de la informació el que consideren constitueix "una greu vulneració per part del Govern de les normes legals i reglamentàries", segons recull la carta que signa el president del Sipaag, Lluís Anguita.

tracking