el temps

Nevades al nord del país

Mobilitat alerta de l'obligatorietat de circular amb equipaments a partir de Canillo i en l'accés a França per l'RN22

Neu aquesta nit a Incles

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Les primeres nevades previstes pel servei Meteorològic han començat a caure aquest vespre a les parròquies altes del Principat. El departament de Mobilitat alerta del'obligatorietatde circular amb equipaments a la General 2 a partir de Canillo i a la carretera RN22 d'accés a França. La previsió és que la cota sesituïals 1.800 metres, tot i que, puntualment, podria baixar i provocar el fenomen de pluja gelant durant la nit.

Per a demà s'espera que el flux de sud aportat per la pertorbació causi més nuvolositat, una baixada de les temperatures i precipitacions intermitents que es tornaran a intensificar durant la nit, amb nevades que poden afectar a totes les cotes del país. Meteo activa l'avís groc a partir de demà al migdia a la zona nord i durant la nit al centre i sud del Principat.

Les nevades es podrien allargar fins divendres al matí, tot i que la previsió és que el dia estigui marcat pel temps assolellat. El cap de setmana s'espera fred, amb nuvolositat, nevades febles i amb una baixada notable de les temperatures de cara al dilluns, segons la previsió a mitjà termini.

El departament de Mobilitat recorda que el període d'obligatorietat de portar equipaments especials durant els dies de neu es mantéfins al15 de maig i que aquesta normativa s'aplica a tot el territori, amb parròquies baixes incloses. Les sancions poden variar dels 180 euros fins als 500 en el cas de vehicles pesants.

Avís per neu i pluja a partir de demà

Precipitacions avui al país

tracking