Creen un cos de voluntaris per acompanyar la gent gran

El projecte s’engega amb una trentena de voluntaris que ja han rebut la corresponent formació en aquest àmbit

El ministre de Finances i portaveu del Govern en funcions, Cesar Marquina.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les persones en situació de vulnerabilitat o solitud rebran el suport i l’acompanyament de voluntaris per realitzar acitivitats quotianes, com ara anar a comprar o a fer qualsevol tràmit fora del domicili. Es tracta d’una iniciativa de la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat en funcions, Judith Pallarés, i es posa en funcionament sota el nom de Servei d’Acció Voluntària Social.

Així ho va explicar ahir el ministre de Finances i Portaveu en funcions, Cesar Marquina, que va indicar que inicialment el desenvolupament d’aquest servei es coordinarà entre l’Àrea de Serveis Sociosanitaris i l’Àrea de Participació i Promoció de la Joventut i el Voluntariat del ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat per col·laborar amb el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD). “Es tracta d’un servei complementari del SAD i actualment ja té una trentena de voluntaris”. Aquests voluntaris han rebut ja la corresponent formació, dues en concret, per poder actuar com a voluntàries en aquest àmbit: “La intel·ligència emocional i l’empatia per a la cura dels més grans” i “Recursos per a treballar la resiliència en els més grans”, impartides totes dues per la Fundació Pere Tarrés i amb la col·laboració de l’associació AMIDA i el finançament de Tabandor. L’objectiu és que els inscrits com a voluntaris a la borsa del Govern puguin acompanyar les persones usuàries del SAD durant el seu temps lliure, ja sigui a casa seva o també a l’exterior per fer a qualsevol tipus d’activitat, com per exemple passejades o gestions diverses. A més, es pretén també que la iniciativa serveixi perquè els usuaris del SAD se sentin menys aïllats, així com perquè els cuidadors principals puguin gaudir de més temps de descans. Des del Govern es va destacar, així, que el nou servei no realitzarà les tasques atribuïdes al SAD o a qualsevol altre professional del sector vinculat a la persona, sinó que serà un projecte complementari. Per aquest motiu es recorda la importància del treball de coordinació entre l’Àrea de Serveis Sociosanitaris i l’Àrea competent en voluntariat per definir les tasques que portaran a terme els voluntaris. Aquests hauran d’estar sempre degudament formats, tant inicialment com posteriorment amb cursos específics.

Altres acords

Nou màster en dades

El ministeri d’Educació i Ensenyament Superior ha aprovat el pla d’estudis del bàtxelor en ciència de dades de la Universitat Carlemany.

Més permisos a la ZBe

Els vehicles amb matrícula d’Andorra podran demanar fins a 24 autoritzacions a l’any per poder circular a la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Barcelona.

15 casos de Covid

El nombre de casos actius de Covid ascendeix a 15 i cap persona requereix estar ingressada; el nombre total de casos comptabilitzats és de 47.875.

Mercat de música de vic

El període per presentar candidatures per a la selecció de projectes musicals per actuar al Mercat de Música Viva de Vic s’acaba a el 31 de març.

Decret de digitalització

El Govern va aprovar ahir el Decret de digitalització qualificada, que regula el funcionament i l’activitat dels prestadors de serveis de digitalització qualificada.

ANDORRA ACULL ACTUALMENT 309 REFUGIATS UCRAÏNESOS

La quota de permisos per a refugiats ucraïnesos, de 285 persones, està completa. A més, hi ha 24 persones al país en règim turístic. A banda, hi ha 64 persones amb una autorització de treball, 29 de les quals a través de Servei d’Ocupació, i 70 nens escolaritzats al país. El ministeri d’Afers Socials ha cobert les necessitats de 103 famílies, però ara només hi ha 13 nuclis familiars que ho hagin sol·licitat. Un any després de l’inici de la guerra a Ucraïna, aquest és el balanç que va fer el ministre Portaveu en funcions, Cesar Marquina, dels desplaçats. En aquest temps, els bancs han rebutjat algunes inversions de russos o bielorrussos que superaven el límit permès de 100.000 euros.

tracking