administració

El sindicat de funcionaris està disposat a anar a la justícia per les graelles salarials

El Govern insisteix que la documentació de PWC no ha de passar pel Comitè Tècnic

Una reunió del Sindicat del Personal de l'Administració General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat del Personal de l’Administració General (Sipaag) està disposat a portar a la justícia el tema de les noves graelles salarials. Així ho va explicar ahir el president de l’entitat, Lluís Anguita, que va reiterar que la documentació elaborada per l’empresa PWC ha de passar necessàriament pel Comitè Tècnic d’Organització i Gestió, tal com estipula la Llei de la Funció Pública. “Nosaltres estem convençuts que això és així i estem disposats a acudir a la justícia perquè algú haurà de decidir qui té raó”, va manifestar Anguita.

Es tracta, segons el responsable sindical, que els representants dels treballadors que formen part de l’esmentat comitè, amb veu i vot, puguin donar la seva opinió en relació als informes elaborats per l’empresa especialitzada. “No entenc per què han actuat així”, es va preguntar de nou ahir Anguita, després que el dia anterior la ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana en funcions, Trini Marín, manifestés en roda de premsa que la participació del sindicat no es preveu al Reglament d’organització i funcionament del comitè, al temps que es mostrava, però, oberta a explicar el projecte que s’ha elaborat en aquesta matèria. Aquesta postura de Marín va ser de nou corroborada ahir pel ministre de Finances i Portaveu, Cesar Marquina, que a preguntes dels mitjans de comunicacióva dir que “creiem que no toca compartir aquesta informació”. Tot i això, sí que va aclarir que la ministra mantindrà properament una reunió amb el sindicat per parlar d’aquesta qüestió. “Sempre hem volgut escoltar els sindicats i aquesta vegada no serà diferent”, va recalcar Marquina.

El portaveu governamental va aclarir també que no serà fins el proper mes de juny quan s’aplicarà de manera efectiva a les nòmines dels funcionaris la requalificació dels llocs de treball, tot i que ja s’estigui informant els treballadors d’alguns departaments. Marquina va aprofitar també per assenyalar que les noves graelles de nivells no es volen aplicar tan sols per una qüestió salarial “sinó que també servirà per redefinir millor els llocs de treball”. A més, com ja va deixar clar Marín, el ministre de Finances va dir que tampoc significa una reducció del salari que actualment perceben els funcionaris.

Per la seva banda, Anguita va insistir que hi havia un compromís de l’anterior ministra responsable de la Funció Pública, Judith Pallarés, de donar-los a conèixer la documentació, una cosa que no ha complert Marín. “Sembla que tot s’està fent d’amagatotis, fet que fa pensar sobre per què s’està actuant així”, va assenyalar el president del Sipaag. “Tenim dret a saber per què un lloc puja de nivell o baixa i també en què es basen”, va afegir Anguita.

tracking