daten d'entre els segles x i xiv

Tres enterraments humans a l'església de Sant Joan de Caselles

Les restes corresponen a dos individus adults i un infant d’entre els segles X i XIV

Els arqueòlegs no descarten trobar més restes.SFG

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els tècnics de l’Àrea de Patrimoni Cultural van trobar dimecres tres enterraments humans als entorns de l’església Sant Joan de Caselles, ubicada a Canillo. Les restes corresponen a dos adults i un infant d’entre els segles X i XIV, i estaven vora un dels murs del monument, a molt poca profunditat. Actualment, s’està treballant en la documentació, l’extracció i l’excavació del perímetre i els tècnics no descarten localitzar més enterraments.

Les restes humanes es van trobar arran dels treballs d’il·luminació i l’adequació dels espais exteriors de l'església que s’estan duent a terme. “Sempre que intervenen en un espai on pot haver-hi restes arqueològiques, nosaltres fem el seguiment corresponent”, explica Cinta Pujal, cap d’Àrea de Patrimoni Cultural. Les troballes arqueològiques són tres tombes de dos adults i d’un infant que, pel tipus d’enterrament, datarien entre els segles X i XIV. “És una forquilla àmplia, però de moment no podem concretar més”, afegeix Abel Fortó, un dels arqueòlegs que participa en la investigació. L’estat de conservació de les restes és fràgil, tot i que mantenen la disposició original.

El següent pas després de la troballa és procedir a l’extracció dels enterraments que pot allargar-se dos o tres dies. A continuació, es farà un estudi antropològic per determinar les causes de mort dels individus, de quin segle exactament són, i aquesta informació pot ajudar a extreure noves hipòtesis de la fundació de l’edifici i de la necròpoli.

Els treballs d’il·luminació de l’església de Sant Joan de Caselles s’emprendran un cop els arqueòlegs finalitzin l’extracció, però adverteixen que és probable que es trobin més enterraments humans a la zona.

tracking