Una màquina llevaneus.COEX

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Mobilitat ha activat fase groga a la Carretera General 2 de Port d’Envalira i ha recordat que és obligatori l’ús de pneumàtics especials o equipaments i no s’ha de circular a més de 60 km/h. Així mateix, recomana disminuir la velocitat, especialment en revolts i trams inclinats, evitar qualsevol maniobra brusca i augmentar la distància de seguretat, i es prohibeix la circulació de motocicletes, ciclomotors i VMP (vehicles mobilitat personal).

Més previsions marquen que dilluns podria ser el dia més fred de l’hivern. Torna, doncs, aquell fred d’abans, el que enyoraven els padrins quan recorden la seva joventut. Segons el departament de Meteorologia, el fred intens podria arribar en alguns indrets del país i deixar màximes d’un grau negatiu a la capital i de 12 graus negatius al Pas de la Casa. Fred de veritat. De fet, a Andorra la Vella la previsió que va fer pública ahir el Metereologia deixava una mínima que podrà ser de fins a 8 graus negatius, mentre que al Pas de la Casa el termòmetre podria arribar a baixar fins als 18 graus negatius.

Diumenge s’espera l’entrada d’una irrupció de fred que portarà més nuvolositat però, tot i això, no s’esperen noves precipitacions fins dimarts, quan podria tornar a caure algun floc de neu. Ahir a la nit les nevades van afectar principalment parròquies altes, on es van acumular fins a 30 centímetres de neu, segons va informar ahir el COEX, mitjançant les seves xarxes socials. El servei Meteorològic va destacar també ahir que l’entrada d’aire fred que va acompanyar les precipitacions de dijous a la nit va facilitar la convecció i en alguns indrets es va observar neu rodona i activitat elèctrica que sobretot es va situar al Prepirineu. Segons les dades del departament, durant aquests dies s’han registrat en forma d’aigua 50,6 mm a la Comella, 44,1 mm al Bony de les Neres, 44,2 mm al Roc de Sant Pere, 37,2 mm a la borda Vidal i 33,2 mm a les Salines.

En tot cas, però, ni la neu caiguda aquests dies –tampoc la que pugui venir aviat– serà la neu que queia abans i que també enyoren tant els padrins quan ho comparen amb l’actualitat.

tracking