administració

Espot està obert a iniciar un procés participatiu sobre les graelles salarials

El cap de Govern en funcions defensa de nou que primer es comuniquin als “afectats”

Una reunió del Sindicat de Personal Adscrit a l'Administració General (Sipaag).Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern en funcions, Xavier Espot, s’ha mostrat a favor d’iniciar un “procés participatiu” on tant els treballadors com els sindicats “puguin dir-hi la seva” en relació amb les noves graelles de nivells de l’administració central. I és que, segons va afirmar, encara hi ha temps per compartir l’estudi que ha estat elaborat per l’empresa PWC, ja que fins al mes de juny o juliol no es procedirà a la seva aplicació. Tot i això, no es va voler pronunciar sobre si aquesta documentació ha de passar pel Comitè Tècnic d’Organització i Gestió de la Funció Pública, tal com reclama el Sindicat del Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag). “Crec que tot s’està exacerbant una mica com a conseqüència del clima preelectoral, però el que demanaria és calma i bons aliments”, va asseverar el cap de Govern en funcions quan se li va demanar per aquest tema.

Espot confia, d’aquesta manera, que “al final es podrà trobar una solució on tothom se senti còmode”, ja que es tracta “d’una cosa positiva que s’està convertint en negativa”. En aquest sentit, Espot va recordar que la realització de les noves graelles de nivells és una antiga reivindicació dels treballadors públics, i, per tant, “ens hauríem de deixar de debats estèrils”. “No tenim cap inconvenient que els sindicats hi puguin participar i puguin ser degudament informats de la revisió dels llocs de treball que s’està fent”, va recalcar.

El cap de Govern en funcions va defensar de nou la manera d’actuar de l’executiu: primer s’ha informat “per cortesia” les persones directament afectades, procés que encara no ha acabat, posteriorment, aquestes tindran la possibilitat de fer al·legacions i, finalment, es compartirà la reforma amb els sindicats.

El parer del Sipaag és que l’estudi sobre les graelles salarials ha de passar necessàriament pel Comitè Tècnic d’Organització i Gestió de la Funció Pública, tal com estipula la llei. Contràriament, la ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana en funcions, Trini Marín, entén que és una qüestió que no ha de passar per l’esmentat comitè, basant-se en el reglament de funcionament d’aquest.

tracking