creixement sostenible

El Govern prepara un estudi per saber quants turistes pot absorbir el sector

El ministre en funcions assegura que “és essencial per saber fins on podem créixer”

Dos ciclistes per un port del país.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Turisme encomanarà un estudi de càrrega per saber quina és la capacitat d’absorció del sector turístic durant les diferents temporades de l’any. Així ho va confirmar ahir el ministre en funcions, Jordi Torres, que va detallar que en els propers dies es farà públic el concurs per a l’elaboració d’aquest estudi, que “ens ha de permetre saber quants turistes pot absorbir el nostre sector i en quins períodes de l’any es poden absorbir”.

Així, Torres va titllar “d’essencial” aquest estudi, no tan sols per saber el volum turístic del Principat, sinó també “per saber fins on podem créixer”. En aquest sentit, el ministre en funcions va recordar que l’executiu va aplicar una moratòria a les llicències d’apartaments turístics –amb excepció dels de cinc estrelles–, fet que, segons Torres, obliga el sector a saber quina és la seva capacitat “per evitar el col·lapse”.

“Sempre hem parlat de primar la qualitat per sobre de la quantitat, però no podem obviar-la en aquest cas perquè tenim moltes infraestructures de gent que necessiten seguir rodant i seguir generant negoci”, va defensar Torres, tot recordant també que actualment el Principat compta amb uns 47.000 llits per a turistes. D’altra banda, Torres va explicar que el ministeri està realitzant un comptatge del nombre de ciclistes que circulen pels diferents ports del país, amb l’objectiu d’identificar aquestes rutes i poder-hi aplicar accions concretes. “Si veiem que hi ha un port que és molt transitat potser serà un dels ports que podríem tancar durant unes hores del dia”, va afirmar Torres, que va reconèixer que “tenim algunes sensacions” de quins són els espais més utilitzats pels ciclistes, però es vol tenir un mostreig real.

ELS PORTS, TAMBÉ EN FORMAT DIGITAL

D’altra banda, el ministre en funcions va destacar que l’empresa Bkool ha integrat cinc ports d’Andorra al seu sistema de simuladors. Amb aquesta iniciativa, els més de 350.000 usuaris amb què compta la plataforma podran utilitzar els recorreguts andorrans de forma virtual gràcies a la tecnologia 3D. A més, se sortejarà una estada de ciclisme al Principat entre els usuaris que realitzin els ports andorrans.

tracking