El temps

França aixeca les restriccions per a camions a l'RN-20

Meteorologia ha registrat ràfegues de vent de 93 km/h a Arinsal

Neu nova acumulada els últims diesMeteo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La neu acumulada durant les últimes jornades ha complicat la circulació per les carreteres franceses properes al Principat i aquesta tarda s'ha normalitzat el trànsit. Mobilitat informava aquest matí que era necessari circular amb equipaments per accedir a territori veí i que estava prohibit el pas de camions de més de 19 tones per l'RN-22 i per l'RN-20. Passada la una de la tarda s'ha aixecat l'obligació de circular amb equipaments per passar del Pas cap a França per als vehicles lleugers i finalment cap a les tres de la tarda les autoritats veïnes han eliminat la prohibició de circular per als camions de més de 19 tones.

A la xarxa viària nacional s'ha desactivat la fase groga a tot el país passades les dues de la tarda ja es pot circular sense equipaments a partir del Serrat per la General 3 i també pel port d'Envalira.

La prefectura dels Pirineus Orientals demana prudència als conductors en els trajectes que facin per zones de muntanya on la circulació es pot veure afectada per la neu. Aquest matí alertaven de condicions difícils pel coll de Puymorens, per accedir al Principat i per circular per l'RN-116 i per l'RN-20.

Les fortes ventades que han afectat Andorra els últims dies han continuat amb intensitat durant la nit i s'han registrat ràfegues de fins a 93 quilòmetres per hora a les Fonts d'Arinsal, a 2.681 metres d'alçada, segons informa Meteorologia aquest matí. El servei destaca que els gruixos de neus "han tornat a ser modelats per l'acció del vent" i les mesures de les estacions de control indiquen que en les últimes 24 hores s'han acumulat 15 centímetres de neu nova a la Solana i 7 centímetres a Sorteny i a l'estació de Grau Roig de FEDA. La jornada de diumenge els gruixos màxims acumulats havien estat de 21 centímetres a Sorteny, 12 a la Solana i 9 a les Fonts d'Arinsal.

El servei meteorològic anuncia que avui el vent "anirà perdent protagonisme i el sol serà s'anirà imposant" amb la possibilitat que augmentin els núvols a la tarda i al vespre "que no han de portar conseqüències". Les temperatures màximes arribaran a 9 graus al centre del país i no superaran els 7 graus negatius al Pas de la Casa. Demà els termòmetres se situaran entre 4 graus negatius i 10 positius a Andorra la Vella i el pronòstic per al Pas és de mínimes de menys 11 i màximes de menys 4 graus.

tracking