Successos

Detinguts nou turistes al Pas amb cocaïna, marihuana i bolets

Els joves haurien adquirit els estupefaents al poble encampadà per a consum propi

La droga i els diners comissats.policia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va detenir dimarts a la tarda, a la població encampadana del Pas de la Casa, nou turistes per possessió de 29,5 grams de cocaïna, 13,1 grams de marihuana i vuit bolets al·lucinògens, segons va informar el cos ahir al matí. Les substàncies estupefaents van ser trobades a les tres habitacions d’un hotel on s’allotjaven els detinguts. El cos de seguretat va assenyalar que els joves, amb una edat d’entre 24 i 26 anys, haurien adquirit presumptament la droga al mateix Pas de la Casa i estaria destinada al consum propi durant l’estada a Andorra.

Els agents de policia van localitzar durant l’escorcoll que van efectuar un total de 1.000 euros en efectiu, així com bossetes destinades a emmagatzemar petites quantitats de les substàncies il·legals i una bàscula de precisió que suposadament tindrien els detinguts per repartir-se les drogues. Les nou persones arrestades pel cos de policia van passar ahir al matí a disposició judicial.

El nombre de causes instruïdes per possessió de petites quantitats de substàncies estupefaents s’han incrementat des que va acabar la pandèmia, segons posa en relleu la memòria del Ministeri Fiscal. En concret, el darrer any judicial els delictes contra la salut pública han crescut el 81%.

LA POLICIA RECORDA LA IMPORTÀNCIA DE COMBATRE LA INTOLERÀNCIA I L'ODI

La policia ha recordat la importància de combatre la intolerància i el discurs d’odi amb la implicació de la ciutadania en el respecte dels drets humans. El discurs d’odi fa referència a qualsevol expressió que discrimini, fomenti estereotips negatius o estigmatitzi un grup o un individu per factors identitaris com poden ser l’origen, la religió, les creences, la nacionalitat, el gènere o l’orientació sexual. Aquest tipus de missatges vulneren drets fonamentals i fan mal a les persones a qui es dirigeixen i a tota la societat en general. La policia vetlla perquè es respectin aquests drets i fa una crida a la ciutadania per fomentar la tolerància i evitar divulgar continguts discriminatoris. El cos recorda que el Títol II de la Constitució recull que “la Declaració Universal dels Drets Humans és vigent a Andorra” i que “totes les persones són iguals davant la llei. Ningú no pot ser discriminat per raó de naixement, raça, sexe, origen, religió, opinió, o qualsevol altra condició personal o social”. Andorra sempre ha estat un país ric per la seva diversitat, integració i convivència entre cultures i religions, elements que cal cuidar.

tracking