salut

Els dentistes adverteixen que deixaran la CASS si es canvien les tarifes pactades

Govern reconeix que hi haurà increments diferents segons la professió sanitària

La presidenta del Col·legi d'Odontòlegs, Celine Diet.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’anunci de dimarts de la CASS en què proposava un increment generalitzat del 7,1% per a totes les professions sanitàries ha encès les alarmes de col·lectius com el dels odontòlegs. Els dentistes, que ja van amenaçar de deixar la CASS si no es regulaven els preus, han estat negociant amb el ministeri de Salut i la parapública durant els darrers quatre mesos, després d’haver prorrogat el conveni per un període de dos.

“No teníem constància d’aquesta proposta, portem quatre mesos negociant les tarifes acte a acte i el que no farem ara és tirar enrere tota la negociació i començar de nou”, va asseverar ahir la presidenta del Col·legi d’Odontòlegs, Celine Diet. De fet, la màxima representant del col·lectiu va recordar que des de la impugnació del conveni –una mesura imprescindible per poder iniciar la revisió de les tarifes– un dels objectius que es perseguia era actualitzar els actes de servei que es preveia, degut a l’evolució de les tècniques, que en alguns casos són més econòmiques respecte als serveis que estan pròpiament inclosos a la cartera de serveis, però que ja han quedat desfasats. “S’han eliminat alguns serveis que ja no es fan i d’altres que s’han apujat un 10%, els preus es van pactar ja i vam rebre el vistiplau del Govern i de la CASS a expenses de passar per la comissió”, va explicar Diet, que va recordar que la negociació de les tarifes ja s’havia donat per tancada. “El que no podem ara és canviar. Si no hi ha conveni abans d’acabar el mes ens plantarem”, va sentenciar.

Justament ahir el ministre de Finances en funcions, César Marquina, va afirmar que si bé “l’executiu analitzarà la proposta de la CASS”, tindrà en compte les pujades que s’hagin realitzat en cada professió en la darrera dècada, fet que pot provocar que “molt probablement hi haurà sensibilitats diferents; es valorarà que hi pugui haver condicions diferents”, va explicar Marquina. A més, el ministre portaveu va defensar que la proposta publicada per la CASS, que coincideix amb l’IPC del 2022, no suposarà “un topall” per limitar els possibles increments que s’acabin formalitzant en les diferents professions sanitàries.

tracking