interior

Cinc presos 'aprenen' sobre relacions no violentes

El programa, impulsat amb el ministeri d’Afers Socials, consta de quinze sessions que van arrencar el mes passat a la Comella

El centre penitenciari de la Comella.F. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El programa per a la promoció de relacions no violentes al centre penitenciari de la Comella va arrencar el mes passat i compta amb la participació de cinc reclusos. Es tracta d’una iniciativa que fa part del conveni signat entre el ministeri de Justícia i Interior i el ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat per implementar programes d’interès comú.

Tal com va assenyalar el Govern en un comunicat, el programa consta de 15 sessions de dues hores cadascuna que es duen a terme setmanalment. Durant aquestes sessions, va afegir l’executiu, es treballen els conceptes de violència i relacions de poder, les habilitats socials i de comunicació de la persona, estratègies per a la resolució de conflictes, tècniques d’autocontrol i la prevenció de recaigudes i el retorn a l’entorn social.

La finalitat d’aquesta acció és treballar amb les persones privades de llibertat per tal d’erradicar les conductes violentes envers la parella o l’exparella i els seus fills i filles com a recurs per resoldre els conflictes. Els reclusos participen de manera voluntària en el programa i és l’equip multidisciplinari de la presó i els professionals encarregats d’aquesta iniciativa els que seleccionen els participants després de fer-ne una valoració.

El conveni de col·laboració entre Interior i Afers Socials el va validar al juny el consell de ministres i s’emmarca en la voluntat d’impulsar iniciatives a la presó dirigides a l’atenció i inclusió social, però es posa especialment el focus en la lluita envers la violència de gènere i domèstica. El conveni té una durada inicial de tres anys i el programa sobre les relacions no violentes és la primera iniciativa conjunta.

tracking