Les agències de viatges esperen aclariments del Govern sobre el tercer vol

El col·lectiu manté l’interès a involucrar-s’hi, però ha plantejat “dubtes” a Economia

Aeronau d'Air Nostrum.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La iniciativa d’afegir un tercer vol de connexió entre l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell i Madrid segueix en punt mort. Es tracta d’un projecte que passa per la implicació del sector privat. L’executiu va demanar al seu dia a representats de la CEA, la Cambra, l’Empresa Familiar, la Unió Hotelera i les agències de viatges d’adquirir prop de 1.300 bitllets que implicarien una aportació de 200.000 euros. El plantejament es va fer en una reunió a final d’octubre, però la iniciativa no ha avançat més pendent de qüestions de caire tècnic.

Les agències de viatges tindrien un paper fonamental perquè les que són emissores tenen la capacitat de poder comercialitzar els vols i el president de l’associació que les agrupa, Jaume Escoda, va asseverar ahir que “tenim interès” a participar-hi, però estan en espera de rebre aclariments a preguntes que van plantejar al ministeri d’Economia. “Tenim una sèrie de dubtes i estem en espera de rebre respostes”, va indicar Escoda. Per exemple, plantegen que quan es fa la reserva i compra d’un vol s’ha d’identificar el passatger i en aquest cas s’hauria de buscar una alternativa perquè no es tindria inicialment aquesta informació.

LA VAGA D'AIR NOSTRUM NO AFECTA ELS TRAJECTES D'AVUI

La vaga indefinida de pilots d’Air Nostrum va arrencar dilluns passat i continua avui perquè les aturades s’han plantejat el primer i darrer dia laborable de la setmana. L’aturada, però, no afecta els trajectes entre la capital espa­nyola i l’aeroport de la Seu d’Urgell, tal com van confirmar des d’Aeroports de Catalunya. El fet que es tracti d’un únic trajecte implica que es consideri en la categoria de servei mínim. Sobre els serveis mínims, el sindicat de pilots Sepla va anunciar dilluns que demandarà el ministeri espanyol de Transports perquè considera que n’ha fet una “aplicació abusiva”. El sindicat va xifrar en un cent per cent el seguiment de la mobilització per part dels pilots de la companyia.

tracking