acord d'associació amb la ue

Mònaco trasllada a Andorra que farà un estudi sobre un 'no' a l'acord amb la UE

Ubach afirma que es va parlar de la qüestió, però que encara no hi ha els resultats

Visita del ministre d'Estat de MònacoFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegació del ministre d’Estat de Mònaco, Pierre Dartout, es troba des d’ahir al Principat per abordar la relació de cooperació amb Andorra i també per parlar de “l’estat de la qüestió” de l’acord d’associació amb la UE que ambdós països estan negociant. Així, en la primera trobada d’ahir la delegació monegasca va explicar que s’està realitzant un estudi per abordar les conseqüències que tindria una negativa a l’acord d’associació. En aquest sentit, la ministra d’Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, va explicar després de la trobada entre els dos caps que “ens han dit que s’està fent aquest estudi, però no està finalitzat i per tant encara no hi ha els resultats”. De fet, Ubach va assegurar que Mònaco segueix plenament compromès amb la voluntat d’arribar a un acord amb la UE. “El missatge que ens han transmès és la necessitat que tenim tots de poder concloure la negociació amb la UE, perquè estem rodejats de països que fan part de la UE que cada cop tenen més competències delegades a la Unió”, va asseverar ahir la ministra en funcions.

De fet, en la primera trobada d’ahir –on a més d’Espot i Dartout van ser presents la mateixa Ubach, l’ambaixadora d’Andorra a França i Mònaco, Eva Descarrega, la ministra de Relacions Exteriors i Cooperació de Mònaco, Isabelle Berro-Amadei, l’alta comissària pels Afers Europeus monegasca, Isabelle Costa, i la consellera tècnica encarregada de la coordinació de la Cèl·lula Europa, Véronique Campana–, també es van tractar “els eixos de cooperació que s’estan dibuixant des de fa temps” entre els dos països, va destacar Ubach, que va recordar que recentment Andorra i Mònaco han signat un conveni de no doble imposició, el qual encara no està en vigor. A més, Ubach va detallar que “s’han intercanviat qüestions molt generals i no s’ha anat al detall; es tractava més una reunió de benvinguda”.

Més enllà de la jornada d’ahir, l’agenda de la visita de la delegació monegasca es completa avui amb dues reunions bilaterals temàtiques centrades, per una banda, en finances i, per l’altra, en promoció turística amb el ministre de Finances en funcions, Cesar Marquina, i el titular en funcions de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres.

Espot i Dartout, ahir al despatx del cap de Govern.

tracking